查看: 5058|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

東亞給長空的奇局

kk_ho 發表於 2012-3-1 13:10:44 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

本人長空於一月中在旺角街頭申請了東X+X聯白金卡
該Sales 順度同我講,可否幫我填埋張八達通卡,因為佢吾夠Quota.
並說你吾去Activate, 吾駛俾$

惡夢開始......

本人於二月上旬收到白金卡並Activate.
二日後,收到三封信,第一封是密碼
第二封是叫你去取八達通卡信件
第三封是月結單,$100 大元

我打去問,大佬卡都未取,點解要收$100?
我依家吾要八達通,也要付嗎?
銀行回覆如下:是八達通公司收,吾関佢事
我回應:我付$100 本應無問題,但在於八達通卡未取,於理不合,再者客戶未取卡前取消也要收錢,有無搞錯!

我先付$100, 叫你們Customer Service 大佬打給我研究研究
$100 我當入場費,一定同你地奉陪到底
我是香港十大討論區版主,等各方人馬加入討論吧

已使出第一招" 無名作序", 且看後事如何!

待續........
admin 發表於 2012-3-1 15:55:12 | 只看該作者
八達通卡要收$??? 唔係built-in嘅?
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-1 16:48:12 | 只看該作者
可否幫我填埋張八達通卡.........

TWO difference CARD.
ckeung 發表於 2012-3-2 00:30:28 | 只看該作者
小型雷曼時件, 職員作了虛假陳述.....有罪.
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-2 09:11:16 | 只看該作者
銀行CS講,即使職員亂講,但條款請楚列印在背頁,你簽果時無睇係你問題
不過,我簽哂野之後乜鳩copy都無俾我
該名CS職員號2311

今日爆住這些先
tmmi 發表於 2012-3-2 10:59:45 | 只看該作者
奇就奇在長空唔係千人而係比人千
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-2 16:29:38 | 只看該作者
長空也有失手的機會
有錢佬Tmmi, 勿切留意Thor (ODIN 座地), 我搵到另外一間廠可以做到Pre install 黃色吸音棉入
ckeung 發表於 2012-3-3 02:06:21 | 只看該作者
長空....... 空維大師叫你" 得饒人處且饒人 ".
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-5 08:29:48 | 只看該作者
奇局是那張卡衹能在貼有X聯的地方才可用,香港大部份地方也不能用
我上週五碌十皮野,結果碌吾到

我儲心積累申請幾張ViSA卡碌來換禮物計劃比東亞玩死
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-16 14:40:19 | 只看該作者
有結局了,賠一舊俾我
我吾接受
佢問要幾多
我話等Facebook 人答你啦

一百元毀你聲名,你自已諗諗

奇局待續
i886 發表於 2012-3-16 15:31:35 | 只看該作者
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-16 17:55:38 | 只看該作者
我之前同東亞所有野錄哂音,我真係吾怕
錄音呢未絶招都係係人地身上學番來

呢招叫"無名作序"

不過肯定一句,在旺角街頭引我申請八達通卡果位sales 經己陣亡左

七年前,有傢俬店騙了我三萬元,結果告到佢執左,都未算,我咬住吾放,法庭釘左佢屋契,條即還