查看: 15782|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

Hi Fi 之路

dynamicdog 發表於 2007-8-8 02:14:40 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
不歸路!

:roll:

玩左咁多年...
一切由金仔起

未識Hi Fi時, 已識得金嗓子 Accuphase

第一套自己覺得是Hi Fi級或Hi End級的器材
Accuphase DP80L  CDT
Accuphase DP81L  DAC
Accuphase C200L  PRE
Accuphase P300L  POW
Sonus Faber Grand Piano Home

正正正

日子耐了......人變了......要求高了.....銀包大獲了
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-8 02:18:52 | 只看該作者
喇叭升級了
Souns Faber Cremona

對比以前2個世界
不能夠話滿意...錢有限...要求無限...收貨了
聽下人聲歌仔陳慧嫻...正正正

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-8 02:24:46 | 只看該作者
我成日話合併機唔得....

前後級變左做合併機......

俾朋友們笑到我面黃

換左部軟腳krell :

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-8 02:29:22 | 只看該作者
旗艦盤vs旗艦盤

聽完呢部....即刻打電話俾朋友, 隻Accuphase CDT + DAC幾時過黎拎?

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-8 02:36:38 | 只看該作者
呢部DAC朋友借...

條女好聽話...要佢快;佢就快...要佢慢;佢就慢...要佢轉身;佢就轉身

正正正

成套accuphase賣晒. 真頂唔順個種慢聲, 買釘買線貴過機, 要反應快, 就要換機
口味唔同, 唔好插我

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-8 02:42:50 | 只看該作者
還記得大哥借用的喇叭線...

0.8

得2條插中置.....

再多4條插埋前置就更加正正正

大哥!  你幾時升級呀?!

本帖子中包含更多資源

x
DUALXEON 發表於 2007-8-8 04:18:09 | 只看該作者
張相是上次在Stephen大哥家我拍下,私人醒你,0.8同0ne及Two相比,好粗好大碌.聲都贏The 0ne好多多多.畫面勁大闊、深.D聲O.8是國際巨星唱歌The 0ne是陳小姐簡直吾同級數,千萬不要聲,見到立刻調頭跑是跑跑跑好毒,好毒,好毒,聽完一定中招大出血.

狗大哥
你套嘢好得,屎聲計一定入三甲,觀音頭掃把腳,還是去買0.8配0.靚聲除了個人功力還有要付出$,買左記得叫我聽不過我無$吾會中毒.

本帖子中包含更多資源

x
stephen2k 發表於 2007-8-8 18:41:57 | 只看該作者
兩位大哥, 很久沒見, 武功高到無人能比, 這個網好彩有你哋頂住, 我都係去第二處玩
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-8 18:43:59 | 只看該作者
stephen2k大哥

你又講笑啦!

你先至係武林山盟主!
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-8 18:46:59 | 只看該作者
DUALXEON,

唉~

雖然小弟幸有The Zero行頭...可惜沒有正正正喇叭線...觀音頭掃把腳@@

又要等stephen2k大哥幾時有好野放...

[quote:3be0d24f5e="DUALXEON"]張相是上次在Stephen大哥家我拍下,私人醒你,0.8同0ne及Two相比,好粗好大碌.聲都贏The 0ne好多多多.畫面勁大闊、深.D聲O.8是國際巨星唱歌The 0ne是陳小姐簡直吾同級數,千萬不要聲,見到立刻調頭跑是跑跑跑好毒,好毒,好毒,聽完一定中招大出血.

狗大哥
你套嘢好得,屎聲計一定入三甲,觀音頭掃把腳,還是去買0.8配0.靚聲除了個人功力還有要付出$,買左記得叫我聽不過我無$吾會中毒.
[/quote]
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-8 18:54:39 | 只看該作者
而家用緊部AQVOX做DAC
一雞唔洗.
我話佢得, 你地都唔好信
:  :  :
屋企太多DAC

等有$$ 再升級burmester 970

AQVOX可以代替Wadia之位. 駁電腦

Wadia可以入房或入箱

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-8 19:02:21 | 只看該作者
呢部CD機. 一定要講!!!

哈哈哈

買返來都唔係平

打開一睇入面D制作. 即刻要講粗口....

VRDS靚! 20KG正! 樣得! 仲有WBT插座!

前面加支炮成部坦克!!!

聽歌免了

買返黎用左唔夠一個星期, 放番萬四

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-8 19:08:51 | 只看該作者
Wadia

stephen2k大哥至愛

有得玩 AT+T

聲同大哥支野一樣硬! :

本帖子中包含更多資源

x
stephen2k 發表於 2007-8-8 22:38:28 | 只看該作者
wadia 是 DUALXEON 大哥的至愛才對, 我沒有錢, 所以沒有機會愛它,

dog 大哥, 放咗隻衺股票, 買 0.8, 威番次
DUALXEON 發表於 2007-8-9 04:42:53 | 只看該作者
[quote:4635b586e6="stephen2k"]

dog 大哥, 放咗隻衺股票, 買 0.8, 威番次[/quote]

九哥
你條新女挑逗你,吾知你識吾識硬,

本帖子中包含更多資源

x
stephen2k 發表於 2007-8-9 12:58:34 | 只看該作者
九哥, 買它返屋企, 慢慢插 8)
RONFFY 發表於 2007-8-9 23:37:15 | 只看該作者
嘩!嘩!嘩!
倚天劍 、屠龍刀 、雖與爭鋒.................. :evil:  :evil:  :evil: ..

兩位盟主,可否告知此烏黑之金利器 “ 點八陰陽線  ”要幾多層心法 ($) 才可取得?
好讓本人試試有否足夠功力取此利器,打通最後之經脈,再與各位論戰華山.
DUALXEON 發表於 2007-8-10 03:53:37 | 只看該作者
tailulu盟主

只知九哥功力($)深不可測,後宮美女萬千如(Goldmund旗艦、Zero旗艦、Burmester旗艦、Krell旗艦、等等).九哥說點八女只是九牛一毛,但因後宮美女萬千身體日差及現染上?舉症.

九哥新朵2個字.(?舉).

本帖子中包含更多資源

x
stephen2k 發表於 2007-8-10 09:21:41 | 只看該作者
兩位大哥, 易筋經已到達黑級之境, 內力$源源不絕

現今已到達天下無敵的境界, 我等 DIY 以後都不敢

再上此網 :shock:
DUALXEON 發表於 2007-8-10 13:32:55 | 只看該作者
[quote:ead9c57fe5="stephen2k"]

dog 大哥, 放咗隻衺股票, 買 0.8, 威番次[/quote]

stephen2k大哥

我等後輩有你大哥在只是二打六,大哥功力($)才是源源不絕, ?舉 【阿九新名】說當年得大哥指引才學會採陰功(買旗艦器材).近日修練最高無敵境界時給0.8女女挑逗後發現有 ?舉症.還不聽stephen2k大哥指引帶0.8女女回家修心養傷及後插插,昨天還北上(入市).真是康復無期.日後只好掛上(?舉 )之名.

【阿九新名】?舉 幼齒層
stephen2k 發表於 2007-8-10 17:28:55 | 只看該作者
阿九盟主一定會入0.8女女, 以消除不舉之名
DUALXEON 發表於 2007-8-11 03:55:03 | 只看該作者
[quote:f612963b74="stephen2k"]阿九盟主一定會入0.8女女, 以消除不舉之名 [/quote]

stephen2k大哥

點解變了不舉無人講過,今次吾關我事.
DUALXEON 發表於 2007-8-12 02:42:10 | 只看該作者
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-25 14:05:51 | 只看該作者
[quote:038e915fbf="DUALXEON"][quote:038e915fbf="stephen2k"]阿九盟主一定會入0.8女女, 以消除不舉之名 [/quote]

stephen2k大哥

點解變了不舉無人講過,今次吾關我事.[/quote]

stephen2k大哥! 你做咩話我不舉!   

樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-25 14:18:12 | 只看該作者
stephen2k大哥 !

為左証明我唔係不舉

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-8-25 14:19:55 | 只看該作者
我買左條線番黎搞你後攔

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| dynamicdog 發表於 2007-9-19 14:23:51 | 只看該作者
stephen2k大哥! 你唔係驚呀? 唔敢上黎玩?
咁耐唔見你
stephen2k 發表於 2007-9-19 22:05:18 | 只看該作者
dynamicdog 大哥大大, 個網冇人回復, 好鬼悶, 你睇好多大哥都走曬就知道, 你都返屋企睇吓財經, 抄吓股票好過啦, 拜拜 8)