查看: 7948|回復: 28

Marantz 9 is calling for . ..

i886 發表於 2012-5-20 20:50:05 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
 樓主| i886 發表於 2012-5-20 20:54:57 | 顯示全部樓層
 樓主| i886 發表於 2012-5-20 21:11:04 | 顯示全部樓層
martin88 發表於 2012-5-21 11:55:51 | 顯示全部樓層
回復 3# i886

噢~點解咁冷清清,話晒馬九都係一代神兵利器,唔通香港D馬九部部都唔着
ayuen 發表於 2012-5-21 12:32:58 | 顯示全部樓層
老婆唔讚成買二手器材,唯有hold住,睇番D新accuphase同mcintosh,或者DIY囉。
martin88 發表於 2012-5-21 14:45:17 | 顯示全部樓層
正所謂,馬九有馬九名望,DIY有DIY欲望,兩者都有就真是樂趣無窮也
ayuen 發表於 2012-5-21 16:41:14 | 顯示全部樓層
其實馬九真係正,仲係我至愛monoblock,花點時間lobby吓老婆,希望最終可以抬番屋企。
 樓主| i886 發表於 2012-5-21 19:14:11 | 顯示全部樓層
tmmi 發表於 2012-5-21 19:22:00 | 顯示全部樓層
回復 5# ayuen

好心你就留翻啲二手名器比有需要人士,你去買新嘢啦。
mingmaxxx 發表於 2012-5-21 19:26:22 | 顯示全部樓層
886師兄你部咁新o既??? tmmi兄你講得冇錯!益下我地D小朋友都好!!
 樓主| i886 發表於 2012-5-21 19:26:54 | 顯示全部樓層
 樓主| i886 發表於 2012-5-21 19:30:29 | 顯示全部樓層
ayuen 發表於 2012-5-21 20:10:36 | 顯示全部樓層
回復  ayuen

好心你就留翻啲二手名器比有需要人士,你去買新嘢啦。
tmmi 發表於 2012-5-21 19:22

邊有新嘢吖,對上一次嘅復刻板都已經係十四五年前,所以一定係二手,佛頭兄套係0手,仲係原裝膽,可惜佢唔肯賣佢對狗!
ayuen 發表於 2012-5-21 20:16:35 | 顯示全部樓層
回復  mingmaxxx

I am not selling my pair " DOG ", we saw a nice pair somewhere in the cloud~
i886 發表於 2012-5-21 19:30

今日差D又身不由己走左上去睇,我忍忍忍忍忍,好彩高大威師弟私喺倉搵到珍藏JBL375horn頭連蜂巢比我頂吓癢,唔係就ohohohoh,無心睡眠。
mcw 發表於 2012-5-21 21:40:34 | 顯示全部樓層

買馬九啦,包無後悔,一代名機。我有個老友有三套馬七加九,仲要舊裝超新淨,我去過佢屋企聽過超正,佢死都唔肯讓一套俾我。我老友都係響旺角開舖嘅,但又唔係賣咩名廠機喎,我頂。不過佢啲手作又真係好好聲,我又頂,真係俾佢吹九漲!!!我依家仲係㺅緊佢套七加九

- 發送自我的 iPod touch 大板凳應用
ayuen 發表於 2012-5-21 22:16:14 | 顯示全部樓層
如果你講嗰個老友係我都識嗰個有三套舊七加九,我地好難謀倒佢D命根喎!我謀左好耐至謀到佢對375horn配我對15吋鈷磁woofer。
要謀佢一對馬九除左錢,仲要用特別嘢來換,我諗緊有乜click到佢!
 樓主| i886 發表於 2012-5-21 22:24:30 | 顯示全部樓層
ayuen 發表於 2012-5-21 22:32:26 | 顯示全部樓層
唔好做壞事,實周到你架!
 樓主| i886 發表於 2012-5-21 22:53:27 | 顯示全部樓層
ayuen 發表於 2012-5-21 22:59:25 | 顯示全部樓層
Good guy又die young...唔怪得要騎牆...
 樓主| i886 發表於 2012-5-21 23:03:22 | 顯示全部樓層
mcw 發表於 2012-5-22 00:27:10 | 顯示全部樓層

唔係咁啱呀,你地所講嘅高大威就係我老友?套馬七九唔係佢命根,仲收埋收埋好多勁抽野,每次上親佢到就想爆粗,駛唔駛玩到咁呀。謀佢野都唔算太難,我識左佢二十幾年,前年先謀到佢對Project T1炸。

ayuen 發表於 2012-5-22 01:05:48 | 顯示全部樓層
香港好細,發燒友聚腳地,得閒就上去,如果高大威師弟就係你老友,我地實有機會見面
mcw 發表於 2012-5-22 01:30:25 | 顯示全部樓層

啱啱響我老友個facelook見到佢post左整緊M10啲相,用個木框做嘅又幾靚仔,好多牛牛,ayuen兄你知道高大威係咪整M10呀?
ayuen 發表於 2012-5-22 01:46:18 | 顯示全部樓層

是的,你check下M10屠城條thread,我都post左張相上去。
http://www.hififever.com/discuz/ ... page%3D1&page=3
mcw 發表於 2012-5-22 01:52:23 | 顯示全部樓層

哈哈,真係咁啱係佢喎,呢個世界真係細,有機會出黎見面交流交流,睇下點樣謀佢啲家珍。

ayuen 發表於 2012-5-22 01:58:48 | 顯示全部樓層
好呀,三對馬九,佢點用得晒!你一對,我一對,留番對比佢,我地幾有良心
瞓醒約左佢食飯,開始謀佢家產,最多我趁老婆high tea時偷運馬九入屋
mcw 發表於 2012-5-22 02:10:44 | 顯示全部樓層

你梗係未去過佢個大倉頂啦,仲有好多家珍仲勁過馬仔多多聲,當你見到當場對馬仔無晒性趣,都係果句還掂啲野唔玩益下啲兄弟幫佢助養好喎 (^_^)

ayuen 發表於 2012-5-22 02:18:43 | 顯示全部樓層
未去過呀,次次都撞唔啱時間!
佢本來昨晚車對375horn過來比我,但又過唔到來。我約左佢瞓醒會去佢屋企嗰邊,睇下今次有無時間去埋佢個倉。