查看: 10401|回復: 20

SEAS ODIN 及 THOR 喇叭班查詢問題, 可能成團

關閉 [複製鏈接]
kk_ho 發表於 2012-3-11 13:50:29 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

首先要調查有多少位朋友要砌,或要成品:

今次都搞吾成團,以後上來問我幾錢同幾時開班既朋友要罰抄一百次

價錢, SEAS THOR HK$22,800,完全成品加$人工費
價錢,SEAS ODIN HK20,000,完全成品加$人工費

報名砌,十個救火的少年
TMMI : THOR
MODI : THOR
HIFIFEVER : THOR
Eric Lee : THOR

50% deposit, 撻訂無水回

包以下內容
一對箱內已鋪好黃色吸音棉, ODIN 你要自己鋪
全套單元
分音器底板
超級電感(銅薄空氣電感或Super H I-Core電感(超低內阻),任選其一, 低音通常用Super H, 我個對全用空氣感
無感電阻
厚膠片及金屬背板(給接線柱用)

吾包以下:
分音器上的電容,因種類煩多,價錢不同,我果對講你都吾信, 用白色M-Cap 的
Banana socket,平到十蚊一粒到千多元都有,你們選吧
Cable.

tmmi 發表於 2012-3-11 14:31:36 | 顯示全部樓層
第一個報名砌 SEAS THOR
ayuen 發表於 2012-3-11 14:40:57 | 顯示全部樓層
KK sir你真係好魔鬼,如果唔係仲有對15吋JBL及7吋ATD未砌,我第二個報名,妖妖妖,好妖孽呀!
tmmi 發表於 2012-3-11 17:42:31 | 顯示全部樓層
 KK sir真係魔鬼,但hififever都好多小鬼
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-11 19:06:01 | 顯示全部樓層
如果我電容再升三個grade, 再加Super Q 超低內阻電感(串係低音果碌),聲音吾止現在咁聲,會再清好多及低音潛得更深

不過又要俾多$,個時最衰無$
ayuen 發表於 2012-3-11 19:16:12 | 顯示全部樓層

乜鬼都無所謂,講嘅係實話,播嘅係靚聲就得啦!

今時今日,兩皮嘢嘅喇叭如果發揮到300B七八成低頻威力絕對係best buy,可惜我昨日掛住砌機,無緣坐定定聽呢對喇叭,否則也可以分享一些聽後感!可能比KK sir追斬,亦可能唔理有乜喇叭單元存貨都買入一對。
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-11 19:27:50 | 顯示全部樓層

ODIN 係我老友(昨天的那對夫婦)度了,跟住再去Muka 度
Muka 用B&W,我一直都想PK一戰
我試下問Muka 可否帶三條友上去
邊個係果三條友?對號入座吧!"有猛屍"已比Tips了
吾計KK, William, Modi,尋日果對夫婦
tmmi 發表於 2012-3-11 19:40:19 | 顯示全部樓層
會唔會加一個"飛有猛屍"
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-11 19:43:24 | 顯示全部樓層

佢話左吾砌,最有可能係T,C,M三條友,再加Modi 和昨天的夫婦,屌,加哂都係五對,仲有五對點搞

導埋Muka, 還欠四對
tmmi 發表於 2012-3-11 19:57:59 | 顯示全部樓層

佢係收藏家嗎,係好嘢就導埋佢啦
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-12 01:49:01 | 顯示全部樓層

令人落淚,在1:06秒時段

http://www.youtube.com/watch?v=U ... outube_gdata_player

這就是THOR報下俾各DIY友的奇局
長空最後三招亦不能破解
tmmi 發表於 2012-3-12 19:03:44 | 顯示全部樓層
佢話左吾砌,最有可能係T,C,M三條友,再加Modi 和昨天的夫婦,屌,加哂都係五對,仲有五對點搞

導埋Muka,  ...
kk_ho 發表於 2012-3-11 19:43

你地hififever都要砌一對放起上面,導下之後嚟啲小鬼㗎。
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-12 19:26:25 | 顯示全部樓層
Updated.
tmmi 發表於 2012-3-12 19:32:30 | 顯示全部樓層
猛男等你
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-12 21:20:21 | 顯示全部樓層
TMMI, 仲有五對點搞
tmmi 發表於 2012-3-13 07:44:05 | 顯示全部樓層
之前要求開1sc 同 2.5班啲幾位ching都未覆等多幾日啦,KK sir 屍強等繄你去導呀
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-13 09:04:06 | 顯示全部樓層
寫係咁寫,一收訂金個個縮
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-13 20:17:04 | 顯示全部樓層
TMMI, 今次如果搞吾成,你同ManLam 每人食埋果兩對,我食一對
砌夠十對
samho71 發表於 2012-3-14 15:53:22 | 顯示全部樓層
kk_ho 令人落淚,在1:06秒時段?
此話何解?木工DIY我在網上見過Modi做過,都唔錯吖!長立方體唔難做,最難就係同佢加塊包皮唧!
tmmi 發表於 2012-3-14 18:35:13 | 顯示全部樓層
猛男話剛剛改咗部前級未回氣要hold著
 樓主| kk_ho 發表於 2012-3-14 19:08:21 | 顯示全部樓層
TMMI,九成九流局
不過,長空還有後著