打印 上一主題 下一主題

唔知有無人有興趣DlY部膽Phone AmP

DUALXEON 發表於 2006-4-21 02:37:03 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
唔知有無人有興趣DlY部膽Headphone Amp
boro 發表於 2006-4-21 07:30:00 | 只看該作者
me
adam5354 發表於 2006-4-21 17:07:30 | 只看該作者
唔好意思,我只係講實話。DIY部、買部都是幾舊水,為何不買呢?
modi 發表於 2006-4-21 22:03:55 | 只看該作者
[quote:29dbae4281="ADAM"]唔好意思,我只係講實話。DIY部、買部都是幾舊水,為何不買呢?[/quote]

DIY係一種樂趣,而且當中的過程同滿足感是不能形容,再講DIY可以用靚料啊!
adam5354 發表於 2006-4-21 23:42:10 | 只看該作者
modi 兄:
講得好,果然係識野之人。小弟都DIY  o左好多器材及小制作歡迎大家交流  o下,交個朋友。
 樓主| DUALXEON 發表於 2006-4-21 23:53:40 | 只看該作者
[quote:abd81f3aab="modi"][quote:abd81f3aab="ADAM"]唔好意思,我只係講實話。DIY部、買部都是幾舊水,為何不買呢?[/quote]

DIY係一種樂趣,而且當中的過程同滿足感是不能形容,再講DIY可以用靚料啊![/quote]

Totolly agree
 樓主| DUALXEON 發表於 2006-4-22 00:11:27 | 只看該作者
modi 兄

Any advise
modi 發表於 2006-4-22 22:11:32 | 只看該作者
[quote:572121f0fa="ADAM"]modi 兄:
講得好,果然係識野之人。小弟都DIY  o左好多器材及小制作歡迎大家交流  o下,交個朋友。[/quote]

以前我砌機要求係要一日或最多兩三日是一定要完成的!但係現在要求就係過程、美感等、所以不會要求時間了!大家多多交流,可能要向各下學習呢?
其實要DIY機出聲一D都唔會難,但要設計一部美觀的機就要慢慢來了,當中我就十分之享受設計過程了,當然會有D構思係參考廠機啦,但也要有個人品味啊!大家不防多些交流啦!
modi 發表於 2006-4-22 22:12:52 | 只看該作者
[quote:228b266adf="DUALXEON"]modi 兄

Any advise[/quote]

THX
admin 發表於 2006-4-26 23:32:39 | 只看該作者
上我們這個班啦! 一齊學一齊砌一齊開心

http://www.hififever.com/forum/viewtopic.php?t=727