Marantz NA7004

gerrard 發表於 2011-3-19 15:07:26 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
原來此機有DAC功能, 唔知用此機經同軸接駁普通Blu-Ray機作解碼聽歌效果好嗎?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
kk_ho 發表於 2011-3-19 16:13:17 | 顯示全部樓層
你參加試机會,我試俾你聽,駁CD, DVD, BLURAY 入去。
講多無謂。試机最實際。
 樓主| gerrard 發表於 2011-3-20 02:33:43 | 顯示全部樓層

版主, 小弟真係好有興趣黎試聽, 但可惜4月2日要當班, 未能參加, 故想聽吓kk你嘅專業意見.

最後,一部宇宙盤加其他純DAC聽歌效果是否會比它好?
kk_ho 發表於 2011-3-21 08:26:08 | 顯示全部樓層

你如果要CD,可考慮我們的CDPRO合体机种。
2-APR 會有試聽。

如果主要聽streaming audio. 可用此机,用電腦播CD,pioneer pure audio read+powerdvd 10 有不錯体驗。

再吾係用CDROM出S/PDIF入去都得,不過吾係隻隻ROM都好聲。又要IDE,煩,但我有計。衹要信不用怕。

落机再覆你。KK。
tubeman 發表於 2011-4-1 10:15:40 | 顯示全部樓層
KK_ho 兄 明天你的 Marantz NA7004 Q&A 試聽會,小弟不能去,因我病了有重感冒在身 !
但我買了NA7004 後是想好好去学運用它,今次右錯失了一個好機會.kk_ho兄請原諒.
kk_ho 發表於 2011-4-1 10:20:14 | 顯示全部樓層
你可以參考往後連續三期的HDAV,內我的文章,將怏出版的一期也是我寫,但署名不是。無所謂啦。