查看: 97685|回復: 528

搞搞震同好會

AlexWong09 發表於 2009-4-20 01:45:17 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
過來啦~~~~~~~ :

Welcome
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 01:52:01 | 顯示全部樓層
剛替友人造好的天郎York箱,保護漆乾左就貼埋個面網

樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 01:54:23 | 顯示全部樓層
近照.

樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 01:56:24 | 顯示全部樓層
後面

樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 01:58:35 | 顯示全部樓層
全用細蕊夾板.

樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 02:02:26 | 顯示全部樓層
E 隻替友人做的TB4單元全音箱,白色磨沙面好靚,摩上手 \/

樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 02:07:43 | 顯示全部樓層
自已的兩隻書架箱,試下用歐州檀木,都唔錯幾古色古香. :

樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 02:10:56 | 顯示全部樓層
替兄弟做的音響架層板,手工非常好 :wink:

樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 07:02:05 | 顯示全部樓層
早晨 :
cousin 發表於 2009-4-20 08:04:49 | 顯示全部樓層
早晨!
wensontony 發表於 2009-4-20 08:07:16 | 顯示全部樓層

Re: 搞搞震同好會

[quote:b7c2137310="AlexWong09"]過來啦~~~~~~~ :

Welcome[/quote]

唷~~~早呀~~~卡卡
wensontony 發表於 2009-4-20 08:13:35 | 顯示全部樓層
[quote:e3096bb911="AlexWong09"]剛替友人造好的天郎York箱,保護漆乾左就貼埋個面網
[/quote]
禾有對604C三角箱係企,抬天郎York黎禾樹錬下先都好喎
wensontony 發表於 2009-4-20 08:15:29 | 顯示全部樓層
點貼照片架?
wensontony 發表於 2009-4-20 08:21:09 | 顯示全部樓層
嘻嘻...地啦~~~卡卡

新玩具

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 08:35:06 | 顯示全部樓層
[quote:839aede918="老五"][quote:839aede918="AlexWong09"]剛替友人造好的天郎York箱,保護漆乾左就貼埋個面網
[/quote]
禾有對604C三角箱係企,抬天郎York黎禾樹錬下先都好喎 [/quote]

禾冇問題,不過唔知物主製唔製啫! :wink:
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 08:37:07 | 顯示全部樓層
[quote:bf1bd32f83="老五"]嘻嘻...地啦~~~卡卡

新玩具[/quote]

幾靚仔咼~~~~

唔知正唔正呢? :roll:
wensontony 發表於 2009-4-20 15:57:01 | 顯示全部樓層
[quote:c12aa3723f="AlexWong09"][quote:c12aa3723f="老五"]嘻嘻...地啦~~~卡卡
新玩具[/quote]
幾靚仔咼~~~~
唔知正唔正呢? :roll:[/quote]
Heathkit W-5M KT-66,改左行6B4G  直熱比原裝靚,推高效率古董喇叭巧正架
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 21:29:47 | 顯示全部樓層
[quote:fa6586fec3="老五"][quote:fa6586fec3="AlexWong09"][quote:fa6586fec3="老五"]嘻嘻...地啦~~~卡卡
新玩具[/quote]
幾靚仔咼~~~~
Heathkit W-5M KT-66,改左行6B4G  直熱比原裝靚,推高效率古董喇叭巧正架 [/quote]

幾時可以聽下先? :-s
eso700 發表於 2009-4-20 22:37:11 | 顯示全部樓層
嘩.... : 乜咁快開左喇.... 仲諗住今日放工番黎開的...

**** 聰明的你們, 估到我係乜水未? ****
wensontony 發表於 2009-4-20 22:44:11 | 顯示全部樓層
第一日開工,對間公司感覺如何? :
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 22:44:39 | 顯示全部樓層
[quote:75632aa595="esoteric"]嘩.... : 乜咁快開左喇.... 仲諗住今日放工番黎開的...

**** 聰明的你們, 估到我係乜水未? ****[/quote]

益力多 :shock:
wensontony 發表於 2009-4-20 22:46:42 | 顯示全部樓層
[quote:5decd74312="AlexWong09"][quote:5decd74312="老五"][quote:5decd74312="AlexWong09"][quote:5decd74312="老五"]嘻嘻...地啦~~~卡卡
新玩具[/quote]
幾靚仔咼~~~~
Heathkit W-5M KT-66,改左行6B4G  直熱比原裝靚,推高效率古董喇叭巧正架 [/quote]
幾時可以聽下先? :-s[/quote]
裝好果架,部機換老爺電容就可以了 :
eso700 發表於 2009-4-20 22:50:16 | 顯示全部樓層
中..... bingo \/
wensontony 發表於 2009-4-20 22:55:50 | 顯示全部樓層
有成二百幾人偷窺果呢樹喎!
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 22:57:12 | 顯示全部樓層
[quote:8c3c894582="老五"][quote:8c3c894582="AlexWong09"][quote:8c3c894582="老五"][quote:8c3c894582="AlexWong09"][quote:8c3c894582="老五"]嘻嘻...地啦~~~卡卡
新玩具[/quote]
幾靚仔咼~~~~
幾時可以聽下先? :-s[/quote]
裝好果架,部機換老爺電容就可以了 :[/quote]

乜唔係老爺電容先好聲? :roll:
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 22:59:11 | 顯示全部樓層
[quote:2c4d647a9c="老五"]有成二百幾人偷窺果呢樹喎![/quote]

因改個名夠衰...... :shock:
wensontony 發表於 2009-4-20 23:05:08 | 顯示全部樓層
都係換番舊電容
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-20 23:23:44 | 顯示全部樓層
[quote:131f0ad84b="老五"]都係換番舊電容[/quote]

我除口up炸.........唔好信禾呀! :?
eso700 發表於 2009-4-20 23:31:13 | 顯示全部樓層
[quote:391f32fc9f="AlexWong09"][quote:391f32fc9f="老五"]有成二百幾人偷窺果呢樹喎![/quote]

因改個名夠衰...... :shock:[/quote]

我有諗過個名, 叫.... "友情有義"茶座 ^^!
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-21 00:13:00 | 顯示全部樓層
[quote:0d74e99375="esoteric"][quote:0d74e99375="AlexWong09"][quote:0d74e99375="老五"]有成二百幾人偷窺果呢樹喎![/quote]

因改個名夠衰...... :shock:[/quote]

我有諗過個名, 叫.... "友情有義"茶座 ^^![/quote]

唔得好土咼~~~~ :cry:
wensontony 發表於 2009-4-21 06:40:23 | 顯示全部樓層
早 \/
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-21 07:34:46 | 顯示全部樓層
早晨 #-o
wensontony 發表於 2009-4-21 10:53:44 | 顯示全部樓層
朋友話用左波波珠音場同定位正好多喎,不過禾建議佢將波波移位再睇下典 :  :

本帖子中包含更多資源

x
wensontony 發表於 2009-4-21 15:49:32 | 顯示全部樓層
睇戲用的...

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-21 22:26:09 | 顯示全部樓層
嘩!正呀
sixteenlau 發表於 2009-4-21 23:59:42 | 顯示全部樓層
[quote:7025f280f6="AlexWong09"]自已的兩隻書架箱,試下用歐州檀木,都唔錯幾古色古香. :

[/quote]

都幾好睇,好似黑檀木.
Alex教主近來身體點呀?
sixteenlau 發表於 2009-4-22 00:01:56 | 顯示全部樓層
Alex教主

近來身體點呀?
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-22 01:28:37 | 顯示全部樓層
[quote:3281ffec2f="老五"]朋友話用左波波珠音場同定位正好多喎,不過禾建議佢將波波移位再睇下典 :  :[/quote]

用左套Roller個音場是會闊左,空間感有好大改善,放的位置真是要試的.

我就覺得放正重心就冇死錯人. :

和套Roller用在cd player和解碼最好,一定唔好用在後級.

只是個人意見 :wink:
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-22 01:34:20 | 顯示全部樓層
[quote:879ba3dad3="sixteenlau"]Alex教主

近來身體點呀?[/quote]

拆左士啤喉後傷口出血,現在食近消炎藥,

E幾天重有出血和見痛和傷口唔埋口.

23號在覆診.
wensontony 發表於 2009-4-22 06:07:50 | 顯示全部樓層
早晨
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-22 07:14:57 | 顯示全部樓層
早晨
wensontony 發表於 2009-4-22 20:46:15 | 顯示全部樓層
呵欠~~~
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-22 22:48:50 | 顯示全部樓層
HI HI~~~~~
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-22 23:44:23 | 顯示全部樓層
預備用來造新喇叭的Seas 蘆葦單元,

個盤真有草的!!!! :shock:

樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-22 23:48:46 | 顯示全部樓層
高音用Seas T29TAF/W 26mm鋁/鎂單元.

cousin 發表於 2009-4-22 23:58:21 | 顯示全部樓層
>>>套Roller用在cd player和解碼最好,一定唔好用在後級.

未試過之前都諗住係咁, 但老李試過用喺後級之後原來效果一樣唔錯, 只係無咁明顯。 如果覺得用喺cd player同解碼效果比較誇張, 可以試吓用嚟放後級。
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-4-23 00:08:07 | 顯示全部樓層
[quote:d50ef63b80="cousin"]>>>套Roller用在cd player和解碼最好,一定唔好用在後級.

未試過之前都諗住係咁, 但老李試過用喺後級之後原來效果一樣唔錯, 只係無咁明顯。 如果覺得用喺cd player同解碼效果比較誇張, 可以試吓用嚟放後級。[/quote]

個時用在部Bladelius後級,勁果頭咼~~~~

可能Bladelius本身是清晰機種. :
wensontony 發表於 2009-4-23 07:24:31 | 顯示全部樓層
wensontony 發表於 2009-4-23 07:26:32 | 顯示全部樓層
[quote:a1f84fe8b8="cousin"]>>>套Roller用在cd player和解碼最好,一定唔好用在後級.

未試過之前都諗住係咁, 但老李試過用喺後級之後原來效果一樣唔錯, 只係無咁明顯。 如果覺得用喺cd player同解碼效果比較誇張, 可以試吓用嚟放後級。[/quote]

禾用緊單聲道蛋機咪好重皮 :shock:
wensontony 發表於 2009-4-23 07:30:32 | 顯示全部樓層
點樣可以取消"回覆的訊息"的電郵?我按指示做了都唔掂,仲係收到架??