吹水一問,你仲會買香港邊位歌手CD?

ricky42c 發表於 2009-1-12 12:03:02 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
我講先~

想下想下好似無~~~~
最近一隻己是蔡琴,其他都係鬼佬classic,jazz之類,其實好想為香港樂壇打打氣ply下錢,但本地制作音質真的是令我買唔落手~
samuelsum 發表於 2009-1-13 22:37:57 | 顯示全部樓層
王宛之 / at17 / 黃耀明

都有可能, 但不一定買...
alfcat 發表於 2009-1-18 20:53:43 | 顯示全部樓層
我都係"老餅" ....

記我以前鍾意聽 Alan Tam, 關正傑, 林子祥, 葉倩文, 達明, 陳慧嫻, 李克勤 ... 之類. 不可以叫是他們的 fans, 但喜歡他們某一些的歌曲 ...

現在的香港歌我真是完全脫節 .... 個人感覺上背景音樂太吵 .... 覺得是因為歌星唱得不好, 用來加以掩飾 .....
andypoon 發表於 2009-1-18 21:51:00 | 顯示全部樓層
係呀,當你套 HiFi 越砌越靚之時,就越唔鍾意聽一般香港流行曲CD!
abcthe 發表於 2009-1-22 17:50:08 | 顯示全部樓層
hifi high quality, require high qual singer.
 樓主| ricky42c 發表於 2009-2-9 02:10:06 | 顯示全部樓層
[quote:ceb1e23b09="AP"]係呀,當你套 HiFi 越砌越靚之時,就越唔鍾意聽一般香港流行曲CD![/quote]

我想如果越砌越靚之時,大家會買隻GLASS CD嗎?
呢到有無人有GLASS CD?
ricky_lui 發表於 2009-2-12 09:24:58 | 顯示全部樓層

Re: 吹水一問,你仲會買香港邊位歌手CD?

[quote:175cc5f56f="Dyna"]我講先~

想下想下好似無~~~~
最近一隻己是蔡琴,其他都係鬼佬classic,jazz之類,其實好想為香港樂壇打打氣ply下錢,但本地制作音質真的是令我買唔落手~ [/quote]

蔡琴?!最近個隻?!台灣歌手,香港錄音.

香港都有d好野。Mini Lo, Susan Wong, Danny Summer...