打印 上一主題 下一主題

新番ARC LS-7

faigti 發表於 2007-11-11 21:28:22 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
我係10月份vt60 果個 yo fai

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
modi 發表於 2007-11-12 16:59:41 | 只看該作者
聲音如何呢?請發表o下意見。
 樓主| faigti 發表於 2007-11-12 21:26:02 | 只看該作者

LS-7的聲音

一開聲的時候覺得,死喇!做錯前級,衰聲,低音肥,中音平,中高好響,超高冇,我同自己講,佢個電源步份咁正,冇理由會咁衰,一定係未run in ,乖乖地聽了兩日,好左D,不過都係唔耐聽,因電源步份少左粒0.o1,所以用粒0.22頂住先,不過都係頂唔住,出鴨記買cap,買了Rel cap 2uf x 2 , Multi cap RTX 0.01uf x 2,再將電源果粒換番平野0.01,一開聲已唔同晒,再聽5個鐘後,唔計高音和空間感,已把我之前所做的C-22打低,低音一下下唔會肥,中音幾平衡,一定唔會嘈,不過還差少少<溫暖>的感覺,高音都可以,結他的彈跳力幾好,超高就麻麻喇,不過都係等我聽了200小時後再講,現階段係滿意既,以這個價錢來講,一定係超值,不過一定要換果4粒cap,實在差太遠了,還想問下modi sir,有邊粒係必改的,和我的B+係217V和說明書所講的225V有D出入,請問如何set up?多多指教!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
modi 發表於 2007-11-13 09:21:38 | 只看該作者
電壓在10%內的唔差是可以接受的,不用緊張。至於可以換的零件會在膽前級班與大家討論,不過你所換的四支交連電容絕對正確。