查看: 10605|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

請問有冇人用過Lundahl output 牛

faigti 發表於 2007-10-12 02:09:07 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
http://www.xh-audio.com/
modi 發表於 2007-10-14 08:49:59 | 只看該作者
好貴、唔值。
cubixx 發表於 2008-4-10 23:35:48 | 只看該作者
I want to know. anyone tell me?
 樓主| faigti 發表於 2008-4-12 01:14:07 | 只看該作者
cubixx你好
聽說話分析力好,幾hifi,不過人聲唔厚囉!
samuelsum 發表於 2008-4-12 10:03:50 | 只看該作者
:roll:  其實都係小弟心中既疑問好耐, 結果小弟叫朋友返大陸買了一對俾6550 / kt88用
也可用el34...

中高頻分析力不錯, 力水不錯......
聲音取向跟日本貴o野唔一樣, 相信鍾意既人都唔一樣

喜歡tango既人, 一定會用埋jensen電容, 聽完依對牛就勁踩

但你用依對牛去聽大場面和歌劇, 你就知道咩叫做分析力
比較合本人要detail和真實為主既原則

...用了兩個月等行貨, 到三號風球的周六去收貨......這就是diy的艱辛
:cry:
accphoto 發表於 2008-5-2 11:58:43 | 只看該作者
不好意思,請問 Sam-Sam 兄認為 Jensen+tango 的場面唔夠好,有機會可以聽下呢對牛嗎?
samuelsum 發表於 2008-5-6 21:24:03 | 只看該作者
[quote:ce82295466="accphoto"]不好意思,請問 Sam-Sam 兄認為 Jensen+tango 的場面唔夠好,有機會可以聽下呢對牛嗎?[/quote]

我無話tango唔好 - 請唔好誤會; 你可以去鴨記睇起, 好似有地方有得試聽

個人總會有喜好, 加上要配器材, 小弟用在6550之上, 一粒粒音出來果隻...唔需要太輝煌
電容, 我會用Obbligato, 平得來好detail ... 你可能話佢cheap, 但不妨試下
分析力和真切度係我首選 ... 因為我好耐之前做過電子遊戲配樂, 但diy方面小弟可能還要跟人學下o野

還有一對300b用未開 (因未諗掂用咩線路... 275v max for single-end)

家中有事, 不便搞試聽... 怕噪到家人 :!:
accphoto 發表於 2008-5-6 23:31:20 | 只看該作者
275V Single end 唔好做 300B, 我做過兩套, 電壓太低真係唔好聲。一般都要 400V 以上先好聲。
唔知上 HIFI Fever, 佢地會唔會俾我地試聽。
有機會吧!