查看: 10482|回復: 14

最後的一隻隔離牛

modi 發表於 2007-7-3 22:59:42 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
美式電源隔離牛。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
bigking 發表於 2007-7-13 15:48:47 | 顯示全部樓層
漂亮 :

幾個美式電源座的洞怎樣開的? :?:
RONFFY 發表於 2007-7-13 19:28:13 | 顯示全部樓層
modi sir

what time i can take it,please call me by phone,thx
RONFFY 發表於 2007-7-17 00:46:51 | 顯示全部樓層
再三、再三、再三、再三、唔該曬“ MODI SIR ” !  
“ MODI SIR ” : 幾時得閒食飯?

終於以九牛二虎之力搬了返屋企!真係好重‧‧‧‧‧‧‧

burn in 好就聽(用)同〔唔用)有乜分別先 !
遲出report。

本帖子中包含更多資源

x
DUALXEON 發表於 2007-7-17 03:27:33 | 顯示全部樓層
師兄

文章主題說最後的一隻隔離牛,你都中左.

今次看相牛電源線直出美式插及美式插鑼絲都在正常位,恭喜Mod叻左有進步.

幾時有報告.
RONFFY 發表於 2007-7-21 01:56:18 | 顯示全部樓層
初步報告
隻隔離牛長開了日半,同原來用之 Fisch 拖板比較.........:roll:  :roll:

後級電源線原本直插牆蘇,其它器材就插 Fisch 拖板,而家就全部插隔離牛‧

初步試聽結果.................人聲暖小許 、分析力好小小 、音場深小小 、但就窄小小         有好有壞,並不是十分驚喜   :wink:  :wink:
我諗應該是未 burn-in 好 !兩星期後再比較,到時應該 burn-in 好啦‧

各位,請問後級電源線插牆蘇好、一或插隔離牛好呢? :shock:  :shock:

本帖子中包含更多資源

x
DUALXEON 發表於 2007-7-21 04:38:42 | 顯示全部樓層
看見你套器材,自己套吾見得人,點敢答你,等HiFiFever答.我地坐櫈仔等學嘢
RONFFY 發表於 2007-7-21 12:45:27 | 顯示全部樓層
DUALXEON  師兄:

唔好笑我啦  ops:  我都係新手咋,乜都唔識   器材亦是普通入門級,見人買我又買之嗎 :wink:

仲要請各位 師兄指點、指教..........

THX
squirrel88 發表於 2007-7-23 20:56:33 | 顯示全部樓層
各位C兄你們好,

我是一位全新的初哥, 我都想搬返個 隔離牛 返屋企...
吾知道應該去邊度搵呢 ?!

Thanks in Advance !
sleep2096 發表於 2007-7-24 01:19:02 | 顯示全部樓層
我都有興趣搬返個 隔離牛 返屋企... 仲會唔會開班??
DUALXEON 發表於 2007-7-24 04:13:10 | 顯示全部樓層
:idea:
squirrel88 發表於 2007-7-26 14:13:08 | 顯示全部樓層
DUALXEON,

Pls Check YOUR MAIL !
DUALXEON 發表於 2007-8-1 05:20:40 | 顯示全部樓層
[quote:a8db7e9f38="tailulu"]

各位,請問後級電源線插牆蘇好、一或插隔離牛好呢? :shock:  :shock::[/quote]

點解無人答 :?:我地坐櫈仔等學嘢
avbadboy 發表於 2007-8-4 14:19:54 | 顯示全部樓層
[quote="DUALXEON"][quote:fbfd3c2763="tailulu"]

各位,請問後級電源線插牆蘇好、一或插隔離牛好呢? :shock:  :shock::[/quote]

hello

後級電源線直插牆蘇 8)

hope your black lable use for  後級

your frd
ronnie
 樓主| modi 發表於 2007-8-4 16:31:41 | 顯示全部樓層
[quote:48e391bac9="tailulu"]初步報告
隻隔離牛長開了日半,同原來用之 Fisch 拖板比較.........:roll:  :roll:

後級電源線原本直插牆蘇,其它器材就插 Fisch 拖板,而家就全部插隔離牛‧

初步試聽結果.................人聲暖小許 、分析力好小小 、音場深小小 、但就窄小小         有好有壞,並不是十分驚喜   :wink:  :wink:
我諗應該是未 burn-in 好 !兩星期後再比較,到時應該 burn-in 好啦‧

各位,請問後級電源線插牆蘇好、一或插隔離牛好呢? :shock:  :shock:[/quote]

要視乎你的後級功率多少,是消耗功率,例如:後級是300W+前級50W+CD機20W一共370W那麼隔離牛有2000VA便可以插上牛,記著總功率最好是隔離牛的四分一左右。就可以插在隔離牛上了。