打印 上一主題 下一主題

有冇人玩 ACTIVE SPEAKER

bigking 發表於 2007-3-7 22:13:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
上次同聯興 LAWRENCE 吹水, 佢話而家PROFESSIONAL STUDIO 大部份用 ACTIVE SPEAKER, 講到D聲點靚, 個動態點勁點勁... :shock:

有冇BROTHER 玩過或玩開ACTIVE SPEAKER? 如果自己DIY得唔得?
stephen2k 發表於 2007-3-11 12:56:41 | 只看該作者
diy active speaker 唔好啦, 不如正正經經買一對好過, 價錢又唔貴
stephen2k 發表於 2007-3-11 12:57:39 | 只看該作者
係咪最靚我唔敢講, 但價錢和夾機就一定最理想, 唔駛煩找後級
 樓主| bigking 發表於 2007-3-12 18:16:28 | 只看該作者
[quote:a265cc5f09="stephen2k"]diy active speaker 唔好啦, 不如正正經經買一對好過, 價錢又唔貴[/quote]

唔係喎, 電腦用o既唔計, active speaker 閒閒地 幾萬到 十幾萬 :shock:
dynamicdog 發表於 2007-3-13 22:05:21 | 只看該作者
閒閒地 幾萬到 十幾萬 對stephen2k大哥來講是小數目 8)

[quote:f262d01518="Booda"][quote:f262d01518="stephen2k"]diy active speaker 唔好啦, 不如正正經經買一對好過, 價錢又唔貴[/quote]

唔係喎, 電腦用o既唔計, active speaker 閒閒地 幾萬到 十幾萬 :shock:[/quote]
dynamicdog 發表於 2007-3-13 22:08:17 | 只看該作者
大哥最近買左條數碼線(Taxx Laxx), 全新要成萬幾蚊, 都話平平地無乜好選擇....................
stephen2k 發表於 2007-3-14 13:23:25 | 只看該作者
真的貴到十幾二十萬都有, 但一萬至二萬到可以選擇, Genelec , dynaudio BM5a, 6a, 15a
stephen2k 發表於 2007-3-14 13:23:59 | 只看該作者
ADAM 都係二萬到啦
stephen2k 發表於 2007-3-14 18:52:31 | 只看該作者
條 Taxx Lxx 我用果條係cheap 嘢, 你用緊果對就真係最貴啦

哈哈
stephen2k 發表於 2007-3-14 18:54:36 | 只看該作者
BM 6A

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x