打印 上一主題 下一主題

元朗發燒同好會

lok6343 發表於 2008-5-8 21:01:58 | 只看該作者
^^圖片上的不是我鋪頭而是我住的家!!不過小弟玩的不是什麼高級機種~~玩的大多是DIY機種!有興趣睇可以上呢個網http://210.6.185.167/C080/index.html
lok6343 發表於 2008-5-8 21:10:38 | 只看該作者
以上個網站未整好但係都可以上住去睇下圖片同大家分亨一下!希望大家唔好介意!
 樓主| ewcl 發表於 2008-5-10 10:55:32 | 只看該作者
[quote:000e25648d="亞洛"]以上個網站未整好但係都可以上住去睇下圖片同大家分亨一下!希望大家唔好介意![/quote] :
keniche 發表於 2008-5-17 15:26:36 | 只看該作者
搞錯了,去了主題,請去望望。
 樓主| ewcl 發表於 2008-5-18 14:57:31 | 只看該作者
[quote:75d3991cf1="keniche"]搞錯了,去了主題,請去望望。[/quote]

haha...ok :
lmchan 發表於 2008-5-23 09:23:26 | 只看該作者
亚洛;

好多燒友和你交流,我都是燒友住屯门,介紹几位認識一亇人發燒太无聊,一起發燒先開心, 大家交亇朋友一起訴說燒路的辛酸.我电号;60189858

亚明

23-05-08
keniche 發表於 2008-5-23 19:41:11 | 只看該作者
昨晚先用電話家訪左19歲年青人亞洛,又跟他學下野,背後有高人,老豆,眞傳,正在安排家訪日期,Ewel,亞明,係咪放星期日呀?大家報名先啦!
亞明新到,多D介紹下自己啦。
lmchan 發表於 2008-5-24 10:00:49 | 只看該作者
大家好,我係亚明見到你地回复好開心.我先介紹下自己.發燒之路我已行

着十年有餘,不但沒有退燒反而越燒越勁,无奈.認識你們很荣幸,望多多指教.

大家通亇电話一起去探洛仔,我星期日休息.星期六下午都可以.电話60189858

亚明
 樓主| ewcl 發表於 2008-5-24 15:52:34 | 只看該作者
[quote:a5c7b114ea="chm"]大家好,我係亚明見到你地回复好開心.我先介紹下自己.發燒之路我已行

着十年有餘,不但沒有退燒反而越燒越勁,无奈.認識你們很荣幸,望多多指教.

大家通亇电話一起去探洛仔,我星期日休息.星期六下午都可以.电話60189858

亚明[/quote]

welcome ar

昨天同你通過電話, 已知你發燒啦. :
lmchan 發表於 2008-5-24 21:53:36 | 只看該作者
你好,,聽日得唔得閒呀?!
得閒比個電話...一齊去睇下洛仔呀...
洛仔岩岩黎過我屋企...聽日都可能會黎!
到時電話聯絡...

亞明
lmchan 發表於 2008-5-24 21:54:07 | 只看該作者
到時電話聯絡...

亞明
lmchan 發表於 2008-5-24 21:55:19 | 只看該作者
到時電話聯絡...

亞明
lok6343 發表於 2008-5-25 20:45:38 | 只看該作者
大家好喔!^^小弟今天下午去完亞明屋企看看!音響設備很齊全!小弟e經試聽過感覺很好!再有時間小弟會再來試聽!謝謝~小弟很喜歡你的座地喇叭~~!
lok6343 發表於 2008-5-25 20:46:39 | 只看該作者
呵呵~不過小弟的屋企地方細希望到時大家唔好介紹^^!
keniche 發表於 2008-5-27 19:25:05 | 只看該作者
乜冇預埋我?6月1,星期日有邊家可以去聚聚呀?睇來亞明D野好堅料,我都想參觀一下,有冇人安排一下?
lok6343 發表於 2008-5-28 12:59:51 | 只看該作者
6月1號約出來聚聚看看亞明得唔得閒!如果亞明得閒我和亞明一起找你~^^
lok6343 發表於 2008-5-29 01:52:44 | 只看該作者
^^呢排為左攪個網站攪左咁耐煩左咁耐個網站出(細)啦大家有興趣可以上去睇睇!http://www.hongdahk.com/ 不過我都係覺得d圖片都係唔夠靚!重係有d野要改一下!
 樓主| ewcl 發表於 2008-5-29 16:31:17 | 只看該作者
[quote:abbaa19a2b="亞洛"]^^呢排為左攪個網站攪左咁耐煩左咁耐個網站出(細)啦大家有興趣可以上去睇睇!http://www.hongdahk.com/ 不過我都係覺得d圖片都係唔夠靚!重係有d野要改一下![/quote]

你鋪頭0係安興街...我星期日朝早會在球場踢波... :  :
lok6343 發表於 2008-5-30 00:50:40 | 只看該作者
^^如果黎之前要先打比我因鋪頭裝修緊!
 樓主| ewcl 發表於 2008-5-31 00:35:38 | 只看該作者
[quote:73b7216baf="亞洛"]^^如果黎之前要先打比我因鋪頭裝修緊![/quote]

ok 8)
BENLAW 發表於 2008-6-1 22:22:05 | 只看該作者
請問各大哥......對於"ABBY ROAD" SPEAKER CABLE 的評價, TKS.
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-3 01:11:08 | 只看該作者
[quote:92d3e5b745="BENLAW"]請問各大哥......對於"ABBY ROAD" SPEAKER CABLE 的評價, TKS.[/quote]

有無多d資料 :?
lok6343 發表於 2008-6-4 09:47:03 | 只看該作者
呵呵~BENLAW你都是住元朗嗎?
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-4 18:46:11 | 只看該作者
[quote:3fadd3f28a="亞洛"]呵呵~BENLAW你都是住元朗嗎?[/quote]

係就好law :
JanHau 發表於 2008-6-6 15:31:06 | 只看該作者
7月搬入元朗
Speaker: JBL 4428 (SC: XLO Ultra 6)
Amp: Mcintosh MA6900 (PC: 古河3ts20)
Player:Yamaha CD-S2000(PC: Siltech berlin)
Power: PS Audio Quintessence Power Center(PC: AET HCR)
AV Amp:Onkyo 606(PC: 古河2ts20)
keniche 發表於 2008-6-6 18:16:54 | 只看該作者
HO!有勁料人報到,搬入元朗邊度呀?
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-6 18:36:15 | 只看該作者
[quote:429efc30f3="JanHau"]7月搬入元朗
Speaker: JBL 4428 (SC: XLO Ultra 6)
Amp: Mcintosh MA6900 (PC: 古河3ts20)
Player:Yamaha CD-S2000(PC: Siltech berlin)
Power: PS Audio Quintessence Power Center(PC: AET HCR)
AV Amp:Onkyo 606(PC: 古河2ts20)[/quote]

歡迎晒.. :
lok6343 發表於 2008-6-9 11:31:15 | 只看該作者
JanHau歡迎你^^!請問元朗邊一邊呢?搬到入黎希望大家可以見見面啦!^^
keniche 發表於 2008-6-10 13:11:49 | 只看該作者
JAN重未見人喎,一定忙緊,昨日探完亞明,好大個聽,古雅look,音响位好企理,碟的口味我同亞明好似,但我的架生平好多,真羨慕!明嫂又好客氣,再羨慕有個支持老公玩音响的老婆呀!
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-10 23:42:51 | 只看該作者
[quote:594027b549="keniche"]JAN重未見人喎,一定忙緊,昨日探完亞明,好大個聽,古雅look,音响位好企理,碟的口味我同亞明好似,但我的架生平好多,真羨慕!明嫂又好客氣,再羨慕有個支持老公玩音响的老婆呀![/quote] :
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-10 23:43:22 | 只看該作者
今日0係元朗喜利買左隻kelly 愛, 全新1cd + 1vcd + 靚靚彩色內頁都係買$15元,
值得推介.

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-11 00:06:10 | 只看該作者
[quote:e82da03147="ewcl"][quote:e82da03147="keniche"]JAN重未見人喎,一定忙緊,昨日探完亞明,好大個聽,古雅look,音响位好企理,碟的口味我同亞明好似,但我的架生平好多,真羨慕!明嫂又好客氣,再羨慕有個支持老公玩音响的老婆呀![/quote] :[/quote]

我仲未清理家居

本帖子中包含更多資源

x
keniche 發表於 2008-6-11 12:27:19 | 只看該作者
Wah!Ewcl D 料又好勁?淨見兩個大錶,同咁多單元嘅座地,都想幫手執企理一下,跟住聽下套正野,快D叫女友幫手執啦!
keniche 發表於 2008-6-11 12:31:03 | 只看該作者
我D平野。

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-11 12:50:50 | 只看該作者
[quote:c877885f6f="keniche"]Wah!Ewcl D 料又好勁?淨見兩個大錶,同咁多單元嘅座地,都想幫手執企理一下,跟住聽下套正野,快D叫女友幫手執啦![/quote]

我結左婚架啦 : 老婆仲忙過我. :cry:  希望呢幾日執好間屋. :wink:
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-11 12:51:36 | 只看該作者
[quote:92a49a1495="keniche"]我D平野。[/quote]

有整齊有正 bor
lmchan 發表於 2008-6-11 14:46:57 | 只看該作者
阿岑

這張全家福好靚呵,對書架箱好正,不知效果如何有机会試听下,到時買返對.

亚明
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-11 15:15:56 | 只看該作者
[quote:f83f886fe5="keniche"]Wah!Ewcl D 料又好勁?淨見兩個大錶,同咁多單元嘅座地,都想幫手執企理一下,跟住聽下套正野,快D叫女友幫手執啦![/quote]

兩個大錶的 是 CAV av amp, 聲都ok. 重80磅 :

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-11 15:19:40 | 只看該作者
[quote="ewcl"][quote:9cd39badf6="keniche"]Wah!Ewcl D 料又好勁?淨見兩個大錶,同咁多單元嘅座地,都想幫手執企理一下,跟住聽下套正野,快D叫女友幫手執啦![/quote]

喇叭是 Sonus Faber Grand Piano Home.

本帖子中包含更多資源

x
lok6343 發表於 2008-6-12 01:45:02 | 只看該作者
哇哇!你地個個屋企D音響都咁利害!我玩緊個D都係好平GA野!不如知道幾時可以去你地屋企聽下呢?>< EWCL個CAV av amp同埋對座地喇叭很靚好正!真係好想試下聽下!keniche屋企都係好整齊企理!對書架型喇叭好靚仔!真係好喜歡>_<!有興趣可以睇下http://www.hongdahk.com/qq2.html
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-12 11:01:03 | 只看該作者
[quote:5934c2ee78="亞洛"]哇哇!你地個個屋企D音響都咁利害!我玩緊個D都係好平GA野!不如知道幾時可以去你地屋企聽下呢?>< EWCL個CAV av amp同埋對座地喇叭很靚好正!真係好想試下聽下!keniche屋企都係好整齊企理!對書架型喇叭好靚仔!真係好喜歡>_<!有興趣可以睇下http://www.hongdahk.com/qq2.html[/quote]

舊愛已賣掉 ops:

本帖子中包含更多資源

x
lok6343 發表於 2008-6-12 13:02:44 | 只看該作者
哇哇!台台都係靚機>_<很想要!
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-12 14:13:36 | 只看該作者
[quote:1a60fcd08f="亞洛"]哇哇!台台都係靚機>_<很想要![/quote]

部部都係入門機至真 :wink:
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-12 14:15:25 | 只看該作者
[quote:eb584e8c4a="ewcl"][quote:eb584e8c4a="亞洛"]哇哇!台台都係靚機>_<很想要![/quote]

部部都係入門機至真 :wink:[/quote]

公司風景 8)

本帖子中包含更多資源

x
lok6343 發表於 2008-6-13 01:23:40 | 只看該作者
你個2張圖片好熟!位置在麗城花園個邊!第一張圖的左手邊冇估錯的話就好似係有線電線大廈值望最高個到就係如心廣場冇估場的話!唔知岩唔岩呢?^^你公司風景很好喔
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-13 11:30:27 | 只看該作者
[quote:c9398b5b91="亞洛"]你個2張圖片好熟!位置在麗城花園個邊!第一張圖的左手邊冇估錯的話就好似係有線電線大廈值望最高個到就係如心廣場冇估場的話!唔知岩唔岩呢?^^你公司風景很好喔[/quote]

醒目 :
keniche 發表於 2008-6-13 12:01:00 | 只看該作者
Ewcl 成日換野,好花心,因住老婆要担心,咁靚office外景,係咪兩公婆都係高層呀?發lu,你家的兩張照,就如女人化裝前後一樣,個廳化完裝味?
亞洛咁夜吾睡上網,揸車要夠精神呀,我D老野就鼎吾順喇聽亞明講,街鋪傾吾掂,個網陳例室點呀?網上的相點解咁蒙既.......咁我部M幾時可以維修一下??
keniche 發表於 2008-6-13 12:06:14 | 只看該作者
[quote:2d509f4c2a="chm"]阿岑

這張全家福好靚呵,對書架箱好正,不知效果如何有机会試听下,到時買返對.

亚明[/quote]亞明,幾時得閒,call me,通常下午最好,D細路返學,老婆返工,可以炸機呀!

亞岑
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-13 13:01:45 | 只看該作者
[quote:cb34c2b671="keniche"][quote:cb34c2b671="chm"]阿岑

亚明[/quote]亞明,幾時得閒,call me,通常下午最好,D細路返學,老婆返工,可以炸機呀!

亞岑[/quote]

good idea, 落雨聽歌好正 8)
 樓主| ewcl 發表於 2008-6-13 13:03:25 | 只看該作者
[quote:a8d0f1e6ed="keniche"]Ewcl 成日換野,好花心,因住老婆要担心,咁靚office外景,係咪兩公婆都係高層呀?發lu,你家的兩張照,就如女人化裝前後一樣,個廳化完裝味?
亞洛咁夜吾睡上網,揸車要夠精神呀,我D老野就鼎吾順喇聽亞明講,街鋪傾吾掂,個網陳例室點呀?網上的相點解咁蒙既.......咁我部M幾時可以維修一下??[/quote]

係高層就好lu, 我實唔比老婆捱