查看: 30976|回復: 21

LPCD王菲

modi 發表於 2007-1-23 10:52:57 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
王菲出了一隻LPCD45,我的朋友力讚,唔知有沒有人聽過呢?
 樓主| modi 發表於 2007-1-24 11:42:01 | 顯示全部樓層
精選18首歌,而且比XRCD更好,值得買。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
harrypoon 發表於 2007-2-12 16:06:22 | 顯示全部樓層
請問此 LPCD45是否 1+1, 即跟一隻普通CD?
 樓主| modi 發表於 2007-2-12 18:13:03 | 顯示全部樓層
[quote:794a9d5012="hpn"]請問此 LPCD45是否 1+1, 即跟一隻普通CD?[/quote]

只得單碟,這碟現在開始難找了。
 樓主| modi 發表於 2007-2-14 19:29:31 | 顯示全部樓層
有些CD鋪因為缺貨已將此CD買$280。
harrypoon 發表於 2007-2-15 00:41:12 | 顯示全部樓層
其實這現象真有些誇張。這畢竟是近期的數碼產品,停產的機會相信很微。
 樓主| modi 發表於 2007-2-15 09:06:27 | 顯示全部樓層
[quote:eac5a6d794="hpn"]其實這現象真有些誇張。這畢竟是近期的數碼產品,停產的機會相信很微。[/quote]

無良店鋪! :evil:
ewcl 發表於 2007-3-1 14:13:25 | 顯示全部樓層
[quote:c2ad61385e="modi"][quote:c2ad61385e="hpn"]其實這現象真有些誇張。這畢竟是近期的數碼產品,停產的機會相信很微。[/quote]

無良店鋪! :evil:[/quote]

之前都係賣$140-150. :cry:
ewcl 發表於 2007-3-14 11:37:43 | 顯示全部樓層
剛買一隻要$188.
但只覺一般.
$160有無人要啊. (昨天買)fixed price.
harrypoon 發表於 2007-4-1 15:13:53 | 顯示全部樓層
買了,果然比《天空》SACD (CD層) 好聽,較諄厚。 沒有 SACD 機,不知同 SACD 層比又如何。
ewcl 發表於 2007-4-2 16:51:09 | 顯示全部樓層
[quote:a87336fd8d="ewcl"]剛買一隻要$188.
但只覺一般.
$160有無人要啊. (昨天買)fixed price. [/quote]

原來隻碟是反相的, 比起之前正相好聽好多. :
stephen2k 發表於 2007-5-3 14:11:24 | 顯示全部樓層
現在邊處買最平呢, 旺角信和平唔平
ewcl 發表於 2007-5-8 12:32:55 | 顯示全部樓層
[quote:728bc26d4d="stephen2k"]現在邊處買最平呢, 旺角信和平唔平[/quote]

唔清楚...

alan tam 元朗喜X $160 :
DUALXEON 發表於 2007-5-17 04:42:05 | 顯示全部樓層
你中計 : 錢

[quote:5ba8f8c1cf="ewcl"]剛買一隻要$188.
但只覺一般.
$160有無人要啊. (昨天買)fixed price. [/quote]
BENLAW 發表於 2008-4-9 19:33:27 | 顯示全部樓層
比較 XRCD 聽落有 LP 效果. 最平去 155 (灣仔).
alfcat 發表於 2008-4-10 10:42:02 | 顯示全部樓層
什麼是155?

188 過D?
 樓主| modi 發表於 2008-4-14 20:27:22 | 顯示全部樓層
[quote:ca290d6b04="alfcat"]什麼是155?

188 過D?[/quote]

$$$
alfcat 發表於 2008-4-16 11:46:25 | 顯示全部樓層
Where in Wan Chai can I get at $ 155?

Please advise. Many thanks!

CAT
tennishk 發表於 2008-5-25 10:12:42 | 顯示全部樓層

Re: LPCD王菲

[quote:30bc37fcd6="modi"]王菲出了一隻LPCD45,我的朋友力讚,唔知有沒有人聽過呢? [/quote]

請問LPCD45普通CD機是否一樣可以聽到?
如果用CAMBRIDGR 640C會否有好效果呢?
 樓主| modi 發表於 2008-5-25 21:37:11 | 顯示全部樓層

Re: LPCD王菲

[quote:15397bdf27="tennishk"][quote:15397bdf27="modi"]王菲出了一隻LPCD45,我的朋友力讚,唔知有沒有人聽過呢? [/quote]

請問LPCD45普通CD機是否一樣可以聽到?
如果用CAMBRIDGR 640C會否有好效果呢?[/quote]

最主要是要播到CD-R碟的,如果不是老機,大多數都可以的。
joebb 發表於 2008-6-3 15:59:37 | 顯示全部樓層
王菲啲歌我都有聽, 不過我喜歡聽"陳潔麗"唱王菲嘅歌. 陳潔麗無論唱國粵語歌都咁好聽, 她翻唱很多王菲嘅歌都好過原唱.  她比王菲更靚聲和更有實力.

我喺九展聽過她的演唱會, 她唱live好過晒很多其他實力歌手, 水準之高令人佩服,
加上她的美聲, 更令我聽到如癡如醉. 我睇過咁多演唱會都未試過有哩種感覺.  =D>
BENLAW 發表於 2008-6-3 22:32:14 | 顯示全部樓層
她們2人都是唱得,但王菲唱自己作曲-她有獨特的感情. 如"我願意"對於 買(155)LPCD45在灣仔集有...您們走趟.