查看: 21687|回復: 41
打印 上一主題 下一主題

摩改龙乳

ky 發表於 2006-12-21 19:52:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
William兄, 会否开班摩改龙乳, 我有一只208和 206 ops:
dynamicdog 發表於 2006-12-22 01:59:21 | 只看該作者
Good idea!

開個摩改隆乳電源淨化班

我有2隻206, 唔知有無得升級呢?
dynamicdog 發表於 2006-12-22 02:02:08 | 只看該作者
到時候一定要請我地既隆乳專家登場!!!

Stephen2k大佬! 萬歲!萬歲!萬歲!
stephen2k 發表於 2006-12-22 22:11:49 | 只看該作者
唔係馬, 魔力都仲有得改呀, 不過, 都係等William 改先啦

8)
stephen2k 發表於 2006-12-22 22:13:09 | 只看該作者
dynamic dog 兄, 近期真係好多女搵我, 因為佢哋知我有隆乳, 哈哈 :
stephen2k 發表於 2006-12-22 22:14:14 | 只看該作者
ky兄, 你點玩你自己果隻208 和 206 呢
 樓主| ky 發表於 2007-1-14 12:10:40 | 只看該作者
根据隆宇的介绍,他家这类东西不同于一般的滤波器,而是将被干扰的交流电重新整形成规则的交流电,因为电路中的干扰信号什么频率的都有,带宽指标越高这东西能够重整的能力也就越强.至于具体用的什么技术我也不知道,但我尝试着用了个LY208 效果还是非常明显的.  :

208 插影音

206 插彩电 ops:
 樓主| ky 發表於 2007-1-14 12:12:27 | 只看該作者
http://www.chongqinglongyu.com/ArticleShow.asp?ArticleID=388
audionote 發表於 2007-1-15 02:55:40 | 只看該作者
只看到

石机变"胆"不是梦!

那樣胆机变"石"還是梦!

胆机变:?:  :?:

他們真的差.不是說隆乳表現差是他們用那句 石机变"胆"不是梦!

你們有時間幫他們想.
deaddog 發表於 2007-1-15 20:14:51 | 只看該作者
各位對隆宇情有獨忠,我有一個在床底,型號是LY-201唔知大家有無興趣呢?

http://www.hififever.com/forum/viewtopic.php?t=1163&postdays=0&postorder=asc&start=25

我今日已將modi兄砌的新隔離牛搬回家了,
如Deep Sea兄你所說聽少了很多......雜音,
我聽了足足三個小時,我以前是用約二千圓的電源升頻器的,
聽modi兄說嘗試用不同的接法去試,例如用隔離牛出再接電源升頻,結果是最差的。
淨用升頻器就好長時間了,一直都覺得OK,今次淨用隔離牛,哇有無攪錯啊!
我的器材整體又提升了10%,最起碼比我換一條線更明顯,低頻真是實淨好多,
中高頻更靚聲,不過有一件事大家要注意的,就是用隔離牛大家唔好再用濾波或者其它電源處理器啊!
如果唔係一定更差的,我的電源升頻器已放入床底了,唔知大家有無興趣買呢?

現在又再更好,而且有一個新的玩法呢!
我將13A插頭的保險絲拆下,用多股Jensen線代替了,
嘩! :shock: 簡直不能自拔了。
modi 發表於 2007-1-15 21:10:47 | 只看該作者
唔知大家有沒有拆開過隆宇呢?

手工十分之差,有時間的我會將它再拆開,包括臘青,
現皆段可以做的是將它的接線用好些的再接好。

就算係大家用的魔力都是用臘青封閉的,所以要摩便要拆,想清楚吧!
我的204細細隻,拆壞了也不成問題啊!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
DUALXEON 發表於 2007-1-16 00:42:44 | 只看該作者
deaddog

我有興趣,你開個價,有幾多個插坐? 美?定英?.煩upLoad photo.

[quote:b3e9ca0445="deaddog"]各位對隆宇情有獨忠,我有一個在床底,型號是LY-201唔知大家有無興趣呢?[/quote]
DUALXEON 發表於 2007-1-16 00:57:23 | 只看該作者
Modi Sir

初部看入面接線串起.改並得唔得.

你快D拆開隆宇.,包括臘青.我地好想知入面.

拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆拆

我都有出力寫左好多個拆字 :

你地隻隔離牛點解唔用臘青封閉包起全隻牛.留返下次隔離牛摩改升級班.
Modi Sir指點下.

[quote:2431ff6e80="modi"]唔知大家有沒有拆開過隆宇呢?

手工十分之差,有時間的我會將它再拆開,包括臘青,
現皆段可以做的是將它的接線用好些的再接好。

就算係大家用的魔力都是用臘青封閉的,所以要摩便要拆,想清楚吧!
我的204細細隻,拆壞了也不成問題啊![/quote]

本帖子中包含更多資源

x
stephen2k 發表於 2007-1-16 08:56:49 | 只看該作者
可以拆開魔力, 我都想睇一吓 :shock:
stephen2k 發表於 2007-1-16 09:06:13 | 只看該作者
我所圈着的是不是臘青呢

本帖子中包含更多資源

x
deaddog 發表於 2007-1-16 20:48:44 | 只看該作者
[quote:740d206d38="DUALXEON"]deaddog

我有興趣,你開個價,有幾多個插坐? 美?定英?.煩upLoad photo.

[quote:740d206d38="deaddog"]各位對隆宇情有獨忠,我有一個在床底,型號是LY-201唔知大家有無興趣呢?[/quote][/quote]

型號201萬用插頭的,$900。

本帖子中包含更多資源

x
dynamicdog 發表於 2007-1-17 17:13:09 | 只看該作者
隆乳.......唔好講內部有幾難睇! 手工有幾差!
我見到個外觀已經唔開胃, 幾老土!
大陸野即是大陸野!

但最無奈的是....我都買左2隻!
why!?

又幾好聲. 畫面都靚左...真吹脹!
dynamicdog 發表於 2007-1-17 17:17:28 | 只看該作者
modi 兄!

有樣野想請教. 隆乳有咁多個Model選擇,
點解你會買204???

4個萬能用得2個
stephen2k 發表於 2007-1-17 17:32:17 | 只看該作者
dynamicdog 兄, 你講得好正確, 人妖好醜, 但好鬼靚聲

8)
modi 發表於 2007-1-17 18:46:29 | 只看該作者
[quote:bb8908ce46="stephen2k"]我所圈着的是不是臘青呢 [/quote]

正是所有黑色的地方!
modi 發表於 2007-1-17 18:47:24 | 只看該作者
[quote:4c04f96196="dynamicdog"]modi 兄!

點解你會買204???

4個萬能用得2個[/quote]

如果我話比你聽係買回來拆的,你信唔信呢?
stephen2k 發表於 2007-1-17 21:07:16 | 只看該作者
modi 兄, 不如再拆開臘青的地方, 再去看看 ops:
DUALXEON 發表於 2007-1-17 21:31:22 | 只看該作者
Stephen兄

你不要心急Modi Sir 講得及答得dynamicdog好快一定有相 =D>

[quote:1fd5910e07="modi"][quote:1fd5910e07="dynamicdog"]modi 兄!

點解你會買204???

4個萬能用得2個[/quote]

如果我話比你聽係買回來拆的,你信唔信呢? [/quote]
DUALXEON 發表於 2007-1-17 21:34:51 | 只看該作者
deaddog兄

我對萬用插頭怕怕 [quote:0a09c953a0="deaddog"]

[quote="deaddog"][quote:0a09c953a0="DUALXEON"]deaddog

[quote:0a09c953a0="deaddog"]各位對隆宇情有獨忠,我有一個在床底,型號是LY-201唔知大家有無興趣呢?[/quote][/quote]

型號201萬用插頭的,$900。[/quote]
modi 發表於 2007-1-17 21:37:54 | 只看該作者
DUALXEON點解對萬用插頭怕怕呢?

臘青是會拆去的,但要多等幾天呢!現在還很忙呢!
DUALXEON 發表於 2007-1-17 21:45:20 | 只看該作者
只是我個人喜好.

順便問下VT60 幾時有得聽

[quote:f14ff9a287="modi"]DUALXEON點解對萬用插頭怕怕呢?

臘青是會拆去的,但要多等幾天呢!現在還很忙呢! [/quote]
stephen2k 發表於 2007-1-17 23:03:54 | 只看該作者
DUALXEON 大哥, 真係比你估中, moip 兄果然會有好嘢睇, 噤我哋等你啦

8)
 樓主| ky 發表於 2007-1-20 22:55:19 | 只看該作者
有照相看 ops:
DUALXEON 發表於 2007-1-21 23:14:04 | 只看該作者
我好想知真相.點解有多人用隆乳.

本帖子中包含更多資源

x
stephen2k 發表於 2007-1-21 23:56:38 | 只看該作者
真係通街都用緊 :shock:
modi 發表於 2007-1-24 15:42:00 | 只看該作者
比幾張相大家睇睇先,吊吊引! :mrgreen:

本帖子中包含更多資源

x
stephen2k 發表於 2007-1-24 16:49:59 | 只看該作者
mod sir 做嘢

勁 8)
DUALXEON 發表於 2007-1-25 08:51:02 | 只看該作者
:shock:
modi 發表於 2007-1-29 15:14:40 | 只看該作者
你們奇代的圖片!

版權所有! :shock:

本帖子中包含更多資源

x
stephen2k 發表於 2007-1-29 15:59:00 | 只看該作者
mo sir, d格仔多過平日睇果d 三仔 :roll:
modi 發表於 2007-1-29 16:33:51 | 只看該作者
我只可以同大家講,無得摩、無得改,
做了會更差,另外因專重他人產品,
所以解剖圖不能公開,請原諒!
DUALXEON 發表於 2007-1-30 23:25:23 | 只看該作者
MODI SIR

你金口講過同大家分享.,你唔會反口.

如果阿SIR反口大家好 :?
kk_ho 發表於 2007-1-31 00:19:58 | 只看該作者
Yes, 無得摩、無得改,

Yes, 做了會更差, except the power cable, socket, but the black box cannot mod.

另外因專重他人產品,
所以解剖圖不能公開,請原諒

You can buy one and open, once open it, you will
!@#@@@$#@$$%@%$^$^&%&*&^%%##!@

This is my limitation of this tips!!!

Don't expect is more more complex thing.
Can tell you, it is not a waveform rebuilder.

One more tips, the newspaper is NO USE in this application.

KK.Ho
DUALXEON 發表於 2007-1-31 13:56:11 | 只看該作者
Modi Sir

你一早講.專重他人產品.頂 :?

[quote:4a1f2ef99f="modi"]比幾張相大家睇睇先,吊吊引! :mrgreen:[/quote]

我學KK.

!@#@@@$#@$$%@%$^$^&%&*&^%%##!@

KK教我. :
stephen2k 發表於 2007-1-31 16:09:31 | 只看該作者
DUALXEON 大哥, 可能Mo sir 等我哋日日都追個節目呢( 網站 ) 呢 :roll:
modi 發表於 2007-1-31 17:37:52 | 只看該作者
好了大家唔好再!@#@@@$#@$$%@%$^$^&%&*&^%%##!@

大家都是斯文人,其實我從來都無講過話要分享,我只是話會拆開我自己的隆宇,但係現有..........!

好了一張相比大家睇,自己想想它是什麼原理吧!
DUALXEON 發表於 2007-1-31 17:46:53 | 只看該作者
Modi Sir

好嘢.好嘢.好嘢.好嘢.好嘢.好嘢.好嘢.

萬歲.萬歲.萬歲.萬歲.萬歲.萬歲.萬歲. =D>

我學KK.下次凈學裝機.

錯!錯!錯!錯! ](*,)

KK
你下次唔好教壞我.唔好大教壞細.  [-X