打印 上一主題 下一主題

opa 627bp in MHZS cd33

ozrayyau 發表於 2007-1-26 19:34:25 | 顯示全部樓層
[quote:52b42c4bf2="kin111kin"]老爺機,金仔E202,飛記cd950(OPA627BP*4,換電容和1ppm clock),AR 11
電腦用安橋聲卡>麗特DAC-AM(OPA627BP*+4OPA627AM*4,換電容和1ppm clock)>NAD3020E>CHANIO(換分音電容,箱內接線)
雖然全部老爺cheap機,但都好滿意!
聽講隻Musiland MD10好勁,CD66勁摩$5000元後都輸條街,而且還未摩改,唔知LITE 72(一聽難忘版)同佢有無得輝?我用緊LITE DAC AM,同PHILIPS CD950只能打成平手[/quote]
大改68都輸比MD10,Lite AM?算啦 8)
ozrayyau 發表於 2007-1-27 19:56:26 | 顯示全部樓層
[quote:3d26c7249c="kin111kin"]其實有無作大,見佢入面的料好雞,如果摩佢,咁萬幾元的DAC都唔夠佢輝,有無咁勁呀!真係要聽o下,早排好似做緊特價,唔知完未?[/quote]
我有個朋友,佢架68改了荷蘭*吹喇叭*6DJ8,Hovland output Caps,Black Gate 水塘同機內接線。我攞咗我架未改MD10去比佢試,點知比佢扣留,然後仲比返錢我 :x ,佢話好多地方部68都輸,除咗音樂感,過幾日陳生改好架MD10,只改水塘,再比佢試,呢次佢比返3樣野我,之前架MD10(佢要咗新嗰架) / 改Caps錢 / 同架68,叫我攪掂(賣)佢 : 依家68一無是處 8)
我相信名廠依然好好聲,不過比多5/6陪錢,得10%左右(可能更小 :wink: )好聲過MD10,我諗你識點做 :idea:
ozrayyau 發表於 2007-1-30 16:37:02 | 顯示全部樓層
here it is,

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x