打印 上一主題 下一主題

2011年12月-1月 - 高級膽前級(牛輸出), 300B膽後級制作班

mcw 發表於 2012-6-22 20:35:18 | 顯示全部樓層

2011年12月-1月 - 高級膽前級(牛輸出), 300B膽後級制作班

TMMI 兄,

就咁好難答,答到都係估。就像IYuen
至少提供:
完整線路圖
該要輸出的電壓,電流,汶波電壓,load regulation, 成本目標,這樣計才有最cost effective 的線路答案,還要付諸實行:聽感。

有人響度扮新仔,跟著又俾人錫爆。笑死我

- 發送自我的 iPod touch 大板凳應用
mcw 發表於 2012-6-23 02:08:21 | 顯示全部樓層

都覺得有人想借虛擬乘機發難搞事,難怪唔敢真人蒲頭。估?玩慣mono聽symptom都知thomas兄部機發生乜事並告之兩個解決跳火方法,不過既是modi sir手筆,應該留番比佢處理。唉,死不悔改!

聽講部重量級300b開機時支整流膽係咁放煙花 (貼士:唔好頼支膽有事),總之又係低級錯誤,不過呢點唔係大問題。又聽講部機hum聲好大,嘩~~ 換隻高效率喇叭咪唔駛聽,呢點亦都唔係咩難題。再聽講呢部勁野唔接前級時,啲'胡胡~~'聲好很勁。

又係答中無獎常識題嘅遊戲節目啦:
有無人識答呢部機又衰乜呢?

- 發送自我的 iPod touch 大板凳應用