查看: 84096|回復: 84
打印 上一主題 下一主題

[發燒活動] Digital Audio 比試會 III (七月九日下午二時)

ckeung 發表於 2011-6-24 23:57:36 | 顯示全部樓層
好想到, 但來不到, 怎樣取機 ?
ckeung 發表於 2011-6-27 22:36:03 | 顯示全部樓層
我會在七月一,二號兩天在hififever 摩金色果部NA7004 獨立火牛部份(最花時間部份)

CDPRO2+DAC 三位大佬 ...
kk_ho 發表於 2011-6-27 21:03

kk sir, 我會上來取機, 我有你電話, 會先同你联絡, 若你在公司, 請幫我煲煲我部機, 看看有無問題, 因我住香港, 有問題的話, 拿回來比較痳煩, 謝.
ckeung 發表於 2011-7-7 16:52:16 | 顯示全部樓層
報名, 可能會遲, 盡趕.
ckeung 發表於 2011-7-11 02:45:13 | 顯示全部樓層
懷胎九月, 終於順產 dac, 由於這幾天工作較忙, 只試過 cd prof 2, 巳経非常滿意, 感覺人聲清脆了, 背景的奏樂也明顯咗.
個 airport express, 由於要買條 光孅綫, 又要問個女借部 iphone 來試, 所以相信要下星期尾才有機會知道掂唔掂.
至於 9-7-2011 個比試會, 真是非常精彩, 這使我這些初哥認識到唔同零件出來的聲音不同之處, 其實那天部 馬仔 - blackgate+rmg (有升頻) 都好鬼正.
下次比試會我又來.
ckeung 發表於 2011-7-11 08:24:45 | 顯示全部樓層
kk sir, 不知為何部 prof 2 有 d 碟 ( 正板 ) LOAD 唔到 ( 張德蘭 LPCD45 是其中一隻 ), 開蓋/ 關蓋 都 READ 唔到 , 個 CD 盤是有轉的 , 之前聽開部 CAMBRIDE 640C 是 READ 到的.
ckeung 發表於 2011-7-21 00:14:57 | 顯示全部樓層
回復 75# kk_ho

KK sir, 部 airport express 巳開了聲, 不過部 airport expres s好鬼熱架. d 聲都幾好,請問如果 "同軸" 輸入 d 聲是否會比 "光孅" 輸入更好呢 ?