查看: 22156|回復: 44
打印 上一主題 下一主題

改 CD33 的鐘 / Changing CD33's Clock

DUALXEON 發表於 2007-7-16 04:03:40 | 顯示全部樓層
Kitty Sir

Where I can bought plastic mounts

Thanks

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
DUALXEON 發表於 2007-7-16 12:48:48 | 顯示全部樓層
cat sir

Thanks for you help.How is clock sound.
DUALXEON 發表於 2007-7-20 03:31:28 | 顯示全部樓層
Cat Sir

恭喜,經過多次錯販是否好有成功感有無大叫一聲〝B|NG0〞.

可否Post張換C|ock後相上來看看.最好能看見你取電位及C|ock放置位,我比我學下嘢.

我己經買了膠坐.多謝.
DUALXEON 發表於 2007-7-20 08:05:26 | 顯示全部樓層
Cat Sir Morning

Thanks for you photo. How is the sound after reclock.

你個C|ock放得太遠,應盡可能放近舊C|ock.條線去C|ock盡可能短及靚.另外C|ock取電位在數碼部份.

你部機摩前有無做boby check確定全頻0K才摩.簡單方法放隻20Hz - 20KHz訊號CD播放順便知道自己套HiFi有幾多斤両.

今日飲多左,講得太多.下次隔離牛.

供參考.KK手工凈C|ock部份

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
DUALXEON 發表於 2007-7-22 04:23:27 | 顯示全部樓層
Cat sir

你間屋同音響

另一方便請你們不要再,

這麼會今到我
DUALXEON 發表於 2007-7-24 03:45:24 | 顯示全部樓層
Cat Sir

有無CD做Test.result 如何,希望你部機無蟲.
DUALXEON 發表於 2007-7-24 12:25:01 | 顯示全部樓層
cat sir

我幾天前emai|你經HiFiFever.
DUALXEON 發表於 2007-7-25 00:04:47 | 顯示全部樓層
Cat Sir

個 Clock 換完之後我聽過幾次 ... 但唔覺分別好大 ... 只是像CD 機個膽由 WE 396a 轉去 Bendix 396a 咁上吓 ... 我相信因為我部機主為 Budget Buy ... 所有東西加埋都唔 HK$10,000. 比起我同事 D 機最平的一件都差一段 ...

我換C|ock後感覺同你一樣真麻麻.問Stephen大哥拿條靚線玩好過效果明顯好多.
DUALXEON 發表於 2007-7-26 01:51:24 | 顯示全部樓層
Cat Sir

有人跟你一起聽歌及比意見還有早睡早起身體好.你真幸福.