查看: 170582|回復: 139
打印 上一主題 下一主題

元朗發燒同好會

lok6343 發表於 2008-5-3 02:36:10 | 顯示全部樓層
大家好!小弟很年輕!希望唔好介意!但非常熱愛音響!小弟用緊一台YAMAHA DSP A1 的AV擴音機!此機玩過之後他的力水同功率真的相當大~推(媽)8"座地喇叭低音效果真的非常可怕聽到個人好似會跳起咁!有一天小弟去沖好立克飲一覺不小心........倒寫左......結果就....我立即把電源關掉可惜我知道關掉都是沒用.....想起真的不想再說了!當時的心情簡直難易型容真的很傷心同想哭出來!此機和我有5年的感情就咁玩完~~!現在想起都有點想哭!現在小弟玩緊一些自製DIY的平價膽錫合併機!聽完之後發覺低音力水真的相差很大!但人聲各方面都理想!那麼現在開始聽老歌發覺聽老歌開始有點很好的感覺!但現在真係有幾老的歌就聽幾老....同我小弟的外表簡直好像不會發生的!現在小弟有的喇叭一對(chario 書架型喇叭 個低音反射是向下的型號唔知係咩)此喇叭聽洛空氣感很重聽洛很(書)服!(8"書架型Mission 762i 一對),(惠威 杜希2.1的4"書架型喇叭一對)同埋現在放左上網個對(TANNOY 707音箱一對)(天朗70週年紀念版),相中是本人所住的家!可看相http://www.bidba.com/auctiondetails.php?itemname=TANNOY-70770---&id=18471
lok6343 發表於 2008-5-3 02:37:09 | 顯示全部樓層
我都係住元朗個邊^^
lok6343 發表於 2008-5-8 21:01:58 | 顯示全部樓層
^^圖片上的不是我鋪頭而是我住的家!!不過小弟玩的不是什麼高級機種~~玩的大多是DIY機種!有興趣睇可以上呢個網http://210.6.185.167/C080/index.html
lok6343 發表於 2008-5-8 21:10:38 | 顯示全部樓層
以上個網站未整好但係都可以上住去睇下圖片同大家分亨一下!希望大家唔好介意!
lok6343 發表於 2008-5-25 20:45:38 | 顯示全部樓層
大家好喔!^^小弟今天下午去完亞明屋企看看!音響設備很齊全!小弟e經試聽過感覺很好!再有時間小弟會再來試聽!謝謝~小弟很喜歡你的座地喇叭~~!
lok6343 發表於 2008-5-25 20:46:39 | 顯示全部樓層
呵呵~不過小弟的屋企地方細希望到時大家唔好介紹^^!
lok6343 發表於 2008-5-28 12:59:51 | 顯示全部樓層
6月1號約出來聚聚看看亞明得唔得閒!如果亞明得閒我和亞明一起找你~^^
lok6343 發表於 2008-5-29 01:52:44 | 顯示全部樓層
^^呢排為左攪個網站攪左咁耐煩左咁耐個網站出(細)啦大家有興趣可以上去睇睇!http://www.hongdahk.com/ 不過我都係覺得d圖片都係唔夠靚!重係有d野要改一下!
lok6343 發表於 2008-5-30 00:50:40 | 顯示全部樓層
^^如果黎之前要先打比我因鋪頭裝修緊!
lok6343 發表於 2008-6-4 09:47:03 | 顯示全部樓層
呵呵~BENLAW你都是住元朗嗎?
lok6343 發表於 2008-6-9 11:31:15 | 顯示全部樓層
JanHau歡迎你^^!請問元朗邊一邊呢?搬到入黎希望大家可以見見面啦!^^
lok6343 發表於 2008-6-12 01:45:02 | 顯示全部樓層
哇哇!你地個個屋企D音響都咁利害!我玩緊個D都係好平GA野!不如知道幾時可以去你地屋企聽下呢?>< EWCL個CAV av amp同埋對座地喇叭很靚好正!真係好想試下聽下!keniche屋企都係好整齊企理!對書架型喇叭好靚仔!真係好喜歡>_<!有興趣可以睇下http://www.hongdahk.com/qq2.html
lok6343 發表於 2008-6-12 13:02:44 | 顯示全部樓層
哇哇!台台都係靚機>_<很想要!
lok6343 發表於 2008-6-13 01:23:40 | 顯示全部樓層
你個2張圖片好熟!位置在麗城花園個邊!第一張圖的左手邊冇估錯的話就好似係有線電線大廈值望最高個到就係如心廣場冇估場的話!唔知岩唔岩呢?^^你公司風景很好喔
lok6343 發表於 2008-6-23 12:02:46 | 顯示全部樓層
大家好喔^^同大家打過招呼先!我好耐都冇黎了~~keniche上次你黎我到我都冇什麼好東西給你看看聽聽>_<!同埋上次這樣試機法我覺得真係過意不去!因為出黎的聲我真係不接受~但個陣是沒辦法只有一台平價後級攪到個前級一D都發揮唔出黎!等我過幾日整好一台A類後級之後你再黎聽聽一定有好大改善!哈哈下次再黎一定可以聽出E油呀!^^同埋JanHau多多指教有好東西的話記住叫埋我地去睇睇!因小弟都想4圍見識見識!
lok6343 發表於 2008-6-26 00:48:58 | 顯示全部樓層
咁好唔洗返工^^!好想快D去你屋企聽歌!要見識一下!
lok6343 發表於 2008-7-5 07:20:36 | 顯示全部樓層
好耐冇上黎啦!就黎放暑假啦!大家有冇話去邊到玩呀!^^ewcl睇你d相有咁多靚機!我真係好想聽聽!幾時先有機會比我聽>.<