查看: 18317|回復: 30
打印 上一主題 下一主題

有無人試過MUSILAND??

dynamicdog 發表於 2006-11-12 15:11:32 | 顯示全部樓層
pure_hi-fi 兄,
10k 買DAC, 試下AQVOX MKII, 有錢找

stephen2k兄,
毒人買隆宇, 好多兄弟中晒你毒, 銀包乾晒 ^^ 我都整左2隻206
dynamicdog 發表於 2006-11-24 23:07:09 | 顯示全部樓層
http://www.aqvox.de
dynamicdog 發表於 2006-11-24 23:08:44 | 顯示全部樓層
平平地, 買musiland DAC都OK , 有得升bit升頻
dynamicdog 發表於 2006-11-26 01:46:02 | 顯示全部樓層
www.diyeden.com
www.vocativeaudio.com
US$360
應該仲有得平
dynamicdog 發表於 2006-11-29 21:26:57 | 顯示全部樓層
反覆聽左幾星期, 最近都忍唔住手, 要整返部自己玩! :  :

返到黎第一件事! 飛左份AC FILTER! 濾波器!
即刻唔同晒...結像力好左, 又清左, 細節又多左... :
改機費 $0
效果: 明顯

証明濾波器都係唔要好過要...留番插電視啦

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
dynamicdog 發表於 2006-12-3 01:50:50 | 顯示全部樓層
我有套金嗓子前後級, Souns Farber GPH, Monitor Audio GR10

不過全部已經升級左...
dynamicdog 發表於 2006-12-3 01:57:33 | 顯示全部樓層
簡單D講,部musiland DAC係我屋企唯一一部國產機, 雖然我另有部歐洲解碼用,
但隻musiland拍埋去我套野, 聲唔會失禮

加上我測試一定唔會用大陸天碟! 大陸喇叭! 大陸AMP! 做Reference
你放心信我既報告啦!
dynamicdog 發表於 2006-12-17 01:17:33 | 顯示全部樓層
依圖示去駁, 再唔明, 問代理
問完再唔明, 去Hi Fi Fever上堂學砌機班, 摩機班

本帖子中包含更多資源

x
dynamicdog 發表於 2006-12-17 01:18:51 | 顯示全部樓層
影左新相
大家交流下

VAC你用咩電話影GA? 咁朦
我部電話影相清幾多

本帖子中包含更多資源

x