HiFi Fever

標題: 邊度買真空管好? [打印本頁]

作者: ckchu225    時間: 2010-4-24 10:39
標題: 邊度買真空管好?
各位Ching,

想問下有邊D舖買膽可靠呢?

威威...
寶樹...
儷珊...
.......

請指教, 謝
作者: modi    時間: 2010-4-24 21:48
自己可以去看看,還有旺角的也可以去看看,膽多數只是保養90天。
作者: wk_kan    時間: 2010-4-27 14:27
淘寶網
作者: ckchu225    時間: 2010-4-27 23:51
自已唔係好識分真假, 係網上買好易中招喎。
有冇D資料可以參考下, 可以增值下自已對膽知識呢?
上過科寶睇, 佢地話保養得七天, 咁少???
作者: modi    時間: 2010-4-28 20:47
那麼去麗X吧。
作者: ckchu225    時間: 2010-4-28 23:19
收到, 過兩天去睇下先, 仲想問下, 通常間舖會點試個膽俾你睇呢?
作者: TippEx    時間: 2010-5-4 13:12
見儀網上捜集多D資料,在網上買,

舖買學費不少。
作者: TAN00333    時間: 2010-5-11 12:25
自已唔係好識分真假, 係網上買好易中招喎。
有冇D資料可以參考下, 可以增值下自已對膽知識呢?
上過科寶睇,佢地話保養得七天, 咁少???
ckchu225 發表於 2010-4-27 23:51

保養只得七天???很誇張哦, 正常的一般都是小膽保150天,大膽保100天,不過這是大陸的做法
作者: yungyung88    時間: 2010-5-11 12:35
我大部份的膽是經ebay買、質量和價錢都滿意!
作者: TippEx    時間: 2010-5-11 17:27
我以前係科x,麗x同旺角朱x都買過,

科x比較便宜一D,款式就冇更多,

麗x好多款式,價錢貴,不過好娊仔,数值在外測過百份百,質数都有保证,

旺角朱x有二手賣,測試数值有高低,

如果要求唔高,係網上買二手或有名氣品牌的復合版更低玩。
作者: ckchu225    時間: 2010-5-15 22:39
部機用6L6GC (5881) 邊隻牌子膽抵玩又好聲呢?
作者: ckchu225    時間: 2010-6-6 09:23
想問下EL34, KT66, KT88 同 6L6GC 聲音取向有乜分別, 適合播邊類音樂呢?

歡迎光臨 HiFi Fever (http://www.hififever.com/dz/) Powered by Discuz! X3.2