kk_ho 發表於 2012-3-19 01:23:23

離開啟事

本人KK Ho 為免連累戰友William, Modi有可能發生的法律問題,經今晚仔細考慮後,決定在今天三月十九日起辭去hififever任何職務

由本人在本網所引起的任何法律訴訟,一切與William, Modi 及各在此網友無關
這post 衹是交待還沒有完成的事項及售後服務。
如有人控告hififever/本人, Admin 請交出本人的資料包括IP Address, 各電郵帳號。
一切跟足香港法律程序做.

未完成工作如下:
Ronald 未取的成品終極版DAC,麻煩admin 約Ronald 一下,我會出現講解一下。

CKeung 喇叭,請於三月二十四日上來取走,一定得。
改分音,admin會報價給你,你要誰幫你改裝你告訴admin 便可以。

ManLam 的超低音,找緊IC,不會放棄。

舊產品,課程制作出來的東西,如需維修,請聯絡admin, 會轉交給本人繼續維修直至本人瓜左/坐監為止,大家請放心

USB DAC, 會把成品交給hififever admin 獨家發行,HK$1280. 三月三十一日起發售
此外,此產品亦會於各影音雜誌會有review,敬請留意。

CD,DAC 班:
有興趣要成品朋友請聯絡admin. 並由KK親自制做直至四月三十日前的訂單,不過不會開班了。

喇叭班: ODIN, THOR
若夠十人,Modi Sir 會代替我開班,設計及跟進仍是本人
若衹有四人,則衹會有成品供應,價錢請聯絡admin. 是由我本人跟進及代工

再見了並說聲多謝各位七年來的支持。後會有期

ckeung 發表於 2012-3-19 03:11:28

kk ,對於打着"忠言逆耳 "之惡意批評,不需理會太多,你只是為興趣,又唔係為生活,傷了心,影響工作重衰啦,以後不回應或者 delete 咗 d post 未得囉,你哋係 admin,開個綱站同大家交流,唔係糞怱痕開嚟比d 無聊人插的,你哋對音響的能力和熱誠是大家在 hififever 用耳聽到的。

i886 發表於 2012-3-19 07:24:38

b16zx 發表於 2012-3-19 09:34:56

k k 你唔係走呀我重有條尾數未比你呀?

elee829 發表於 2012-3-19 09:37:31

香港人好多都係咁,無品德...

i886 發表於 2012-3-19 10:26:16

i886 發表於 2012-3-19 12:36:45

ayuen 發表於 2012-3-19 13:29:50

鄭重聲名,打從2007年上過hififever後對KK ho呢個人撐足全程!

我嬲係呢個人未用過D嘢就亂講話我作假set出來,仲煽動網話我打尖搶佢地嘢試圖將件扭曲!我一路有留意佢係hififever對另一網站作出嘅言論,佢發乜嘢post不都斷針對別人,鬧足人幾年,hififever及顧客無故被連累,亦曾出言指責!基於他過往行為,我不想被無謂滋擾怎至被誹謗作假,我才發出嚴厲聲明會交法律處理!

William網主處事得體,試圖用公正方法擺平件事,讓佢有落台階,我亦答應左,但這個人就是不肯收手,現在又大做文章呈辭及拉大棚人落水。

我答應William兄第一批貨我仍然要,我係第一個排隊,應得嘅,亦係原則點解我咁堅持!但我唔會攞走,留喺hififever當我嘅contribution。讓事實証明一切。

我對事件真確性嘅堅持,很抱歉對各位造成不便!

elee829 發表於 2012-3-19 14:02:13

一人讓一步,大家都係想買件玩具happy下啫,希望兩位冷靜冷靜...唔得傾到得
如果hifi fever有個人handle service/selling,應該會改善到相信情況.
小弟純粹建議,不喜勿插:loveliness:

tmmi 發表於 2012-3-19 14:56:39

長空的離去

是否代表九個月後陳坤的來臨

i886 發表於 2012-3-19 15:30:25

tmmi 發表於 2012-3-19 15:46:22

咁奇? 我無乜聽過離左婚, 9個月後再番灼吖 . .
i886 發表於 2012-3-19 15:30 http://www.hififever.com/discuz/images/common/back.gif

上一次你都見識過高手過招,話收就收完全無內傷;
    再唔係冲翻個和頭涼實無事,不過張單就要William埋

phoenix510 發表於 2012-3-19 16:10:05

董伯伯曾有名句:「要離開好易,留低卻需要好大勇氣」

jastudio 發表於 2012-3-19 16:25:13

點解要甘呢。。。

Halook 發表於 2012-3-19 16:34:59

KK sir, ayuen C-Hing, 一人讓一步。無謂攪到一個出律師信, 一個又話唔Do。

modi 發表於 2012-3-19 17:25:39

請大家冷靜,一隻手掌拍不響呢!

ayuen 發表於 2012-3-19 17:30:24

佢話我作假嘅嘢我唔會出律師信咁小器,不過條thread應佢要求會唔delete留係到獻世!只要佢唔係好似之前咁不斷滋擾另一人咁滋擾我,我絕不會採取法律行動。香港乃法治之區,若不是有証有據(口頭,行動,書面及網絡等),要告亦告唔入。

我亦唔會再post任何技術性文章。帶到或買到返來嘅嘢收埋玩算了。

martin88 發表於 2012-3-19 18:46:16

回復 17# ayuen

又小了一個前輩共享心得,可惜,可惜,在香港DIY交流心得地方越來越小,難怪香港DIY風气越來越小人學習,太可惜了.

elee829 發表於 2012-3-19 19:45:02

希望各讓一步,大家再開開心繼續玩,繼續diy平價玩具,我都覺得在事件未有解決方案前,暫時唔好delete留言住。不過看來KK真的say goodbye 了,以他性格,沒有理由不回應.

ckeung 發表於 2012-3-19 20:58:59

唔開心的事唔好再提了,希望這是最後一個 post ...句號

Micmusic75 發表於 2012-3-20 00:10:26

Well well be calm

All forum should be open mind , accepted difference opinion , be respect.

Most important is be consider for the whole situation and not to affect all members of HiFifever due to personal like or dislike.

We should continues to support Hififever no matter what?

kitlau1 發表於 2012-3-20 02:42:57

ayuen兄

我一路有留意佢係hififever對另一網站作出嘅言論,佢發乜嘢post不都斷針對別人,鬧足人幾年,hififever及顧客無故被連累,亦曾出言指責!基於他過往行為,我不想被無謂滋擾怎至被誹謗作假,我才發出嚴厲聲明會交法律處理!
只要佢唔係好似之前咁不斷滋擾另一人咁滋擾我,我絕不會採取法律行動。

第一,原來真的人在做天在看.
第二,這事好像直接或間接地關我事,其實我看每件事都是個別事情,未必一樣的發生!相信沒有人像我咁不幸!
第三,雖然我對KK不太有好感,更不要說他對我的傷害,讓我說句公道話,在這七年,他在數碼研究上,也作出不小貢獻,沒有功勞也有苦勞,大人不記小人過,抹去前事吧!已和為貴!

kitlau上
頁: [1]
查看完整版本: 離開啟事