keniche 發表於 2007-4-22 11:25:25

究竟喇叭有冇得"摩"?我想加強D低頻

見有網友話換左靚電容,內換接線,有三級跳咁話,真吾真?我想對JM 807V令低頻更潛,有冇得搞呢?

keniche 發表於 2007-4-22 11:26:48

比D意見啦!

stephen2k 發表於 2007-4-22 12:33:27

有一位高人話只要摩改終極分音器後, 什麼高中低音都會變得無敵, 價值還比中國移動還要高, 你有沒有膽識試吓

urei 發表於 2007-4-22 16:40:31

有一位高人話只要摩改終極分音器後, 什麼高中低音都會變得無敵, 價值還比中國移動還要高, 你有沒有膽識試吓

:shock::shock::shock:

dynamicdog 發表於 2007-4-28 13:54:30

JM LAB 要底音強勁?
換喇叭啦
你對807V個隻底音單元有幾大呀?
你去聽下JM LAB旗艦, 睇下人地隻底音單元有幾多吋.一樣無底音

stephen2k 發表於 2007-4-28 23:52:56

你好驚訝, 我都係 :shock:

stephen2k 發表於 2007-4-28 23:53:55

dynamic dog , 加 goldmund 可否增加低音呀

JM LAB 要底音強勁?
換喇叭啦
你對807V個隻底音單元有幾大呀?
你去聽下JM LAB旗艦, 睇下人地隻底音單元有幾多吋.一樣無底音

gracejones 發表於 2007-5-6 18:12:03

始終變了聲, 改下不改上可能不對稱

要個人親自去試音

urei 發表於 2007-5-7 07:37:43

你好驚訝, 我都係 :shock:

有興趣識呢位高人多D :lol:
頁: [1]
查看完整版本: 究竟喇叭有冇得"摩"?我想加強D低頻