modi 發表於 2007-1-23 10:52:57

LPCD王菲

王菲出了一隻LPCD45,我的朋友力讚,唔知有沒有人聽過呢? :D

modi 發表於 2007-1-24 11:42:01

精選18首歌,而且比XRCD更好,值得買。 :D

harrypoon 發表於 2007-2-12 16:06:22

請問此 LPCD45是否 1+1, 即跟一隻普通CD?

modi 發表於 2007-2-12 18:13:03

請問此 LPCD45是否 1+1, 即跟一隻普通CD?

只得單碟,這碟現在開始難找了。 :D

modi 發表於 2007-2-14 19:29:31

有些CD鋪因為缺貨已將此CD買$280。 :(

harrypoon 發表於 2007-2-15 00:41:12

其實這現象真有些誇張。這畢竟是近期的數碼產品,停產的機會相信很微。

modi 發表於 2007-2-15 09:06:27

其實這現象真有些誇張。這畢竟是近期的數碼產品,停產的機會相信很微。

無良店鋪! :evil:

ewcl 發表於 2007-3-1 14:13:25

無良店鋪! :evil:

之前都係賣$140-150. :cry:

ewcl 發表於 2007-3-14 11:37:43

剛買一隻要$188.
但只覺一般.
$160有無人要啊. (昨天買)fixed price. :o

harrypoon 發表於 2007-4-1 15:13:53

買了,果然比《天空》SACD (CD層) 好聽,較諄厚。 沒有 SACD 機,不知同 SACD 層比又如何。

ewcl 發表於 2007-4-2 16:51:09

剛買一隻要$188.
但只覺一般.
$160有無人要啊. (昨天買)fixed price. :o

原來隻碟是反相的, 比起之前正相好聽好多. :lol:

stephen2k 發表於 2007-5-3 14:11:24

現在邊處買最平呢, 旺角信和平唔平

ewcl 發表於 2007-5-8 12:32:55

現在邊處買最平呢, 旺角信和平唔平

唔清楚...

alan tam 元朗喜X $160 :lol:

DUALXEON 發表於 2007-5-17 04:42:05

你中計 :lol: 錢

剛買一隻要$188.
但只覺一般.

BENLAW 發表於 2008-4-9 19:33:27

比較 XRCD 聽落有 LP 效果. 最平去 155 (灣仔).

alfcat 發表於 2008-4-10 10:42:02

什麼是155?

188 過D?

modi 發表於 2008-4-14 20:27:22

什麼是155?

188 過D?

$$$ :D

alfcat 發表於 2008-4-16 11:46:25

Where in Wan Chai can I get at $ 155?

Please advise. Many thanks!

CAT

tennishk 發表於 2008-5-25 10:12:42

Re: LPCD王菲

王菲出了一隻LPCD45,我的朋友力讚,唔知有沒有人聽過呢? :D

請問LPCD45普通CD機是否一樣可以聽到?
如果用CAMBRIDGR 640C會否有好效果呢?

modi 發表於 2008-5-25 21:37:11

Re: LPCD王菲

請問LPCD45普通CD機是否一樣可以聽到?
如果用CAMBRIDGR 640C會否有好效果呢?

最主要是要播到CD-R碟的,如果不是老機,大多數都可以的。

joebb 發表於 2008-6-3 15:59:37

王菲啲歌我都有聽, 不過我喜歡聽"陳潔麗"唱王菲嘅歌. 陳潔麗無論唱國粵語歌都咁好聽, 她翻唱很多王菲嘅歌都好過原唱.她比王菲更靚聲和更有實力.

我喺九展聽過她的演唱會, 她唱live好過晒很多其他實力歌手, 水準之高令人佩服,
加上她的美聲, 更令我聽到如癡如醉. 我睇過咁多演唱會都未試過有哩種感覺.=D>

BENLAW 發表於 2008-6-3 22:32:14

她們2人都是唱得,但王菲唱自己作曲-她有獨特的感情. 如"我願意"對於 買(155)LPCD45在灣仔集有...您們走趟. 
頁: [1]
查看完整版本: LPCD王菲